ΡΟΗ 24/7:

Στην κορυφή του κόσμου η Γαλλία, κυριάρχησε στο Μουντιάλ

gallia kroatia

Νίκησε με 4-2 τους Κροάτες

20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1998, που είχε πραγματοποιηθεί στη χώρα της, η Γαλλία σήκωσε σήμερα για δεύτερη φορά στην ιστορία της το κύπελλο, στο Μουντιάλ της Ρωσίας, νικώντας μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό την Κροατία με 4-2, αποδεικνύοντας έτσι την ποιότητά της σαν ομάδα.
Οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς μπήκαν στο γήπεδο "Λουζνικι" της Μόσχας θέλοντας να χτυπήσουν στα ίσια του "τρικολόρ". Παρά το ότι κατάφεραν να έχουν περισσότερο χρόνο την μπάλα στην κατοχή τους, το πρώτο γκολ ήρθε για τη Γαλλία στο 18' με αυτογκόλ του Μάτζουκιτς. Να σημειώσουμε ότι ήταν και το πρώτο αυτογκόλ στην ιστορία των τελικών Μουντικάλ.
Οι Κροάτες ωστόσο, συνιθησμένοι σε αυτό το Μουντιάλ να ανατρέπουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα, απάντησαν στο 28' με γκολ του Πέρισιτς
Όμως οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ προηγήθηκαν και πάλι, με πέναλτι που εκτέλεσε ο Γκριεζμάν. Μάλιστα ο Αργεντινός διαιτητής Πιτάνα έδωσε το πέναλτι μετά από χρήση του VAR
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κροάτες μπήκαν δυναμικά, πιέζοντας ασφικτικά, αλλά οι "τρικολόρ" δεν είχαν πει τον τελευταίο λόγο: Ο Πολ Πογκμπά με αριστερό σουτ στο ύψος της περιοχής αιφνιδίασε τον Σούμπασιτς και έκανε το 3-1 για την Γαλλία, ενώ λίγο αργότερα, στο 69', ο Μπαμπέ έγραψε το 4-1.
Η παίκτες της Κροατίας, παρά λίγο να οδηγηθούν σε διασυρμό, ωστόσο ο Γιορίς, κάνοντας ένα παιδαριώδες λάθος επέτρεψε στον Μάντζουκιτς να μειώσει στο 4-2, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 15 Ιουλίου 2018 20:13
επιστροφή στην κορυφή