Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων εξετάζει το υπουργείο Παιδείας

gavroglou6818 1021x580

Πότε θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινωθούν οι αλλαγές για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ  ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Η καθυστέρηση οφείλεται, όπως είπε, στο γεγονός ότι συνέπεσε με την προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχετικού νομοσχεδίου η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το ενδεχόμενο να αλλάξει η ώρα έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας τη Δευτέρα, στην ΕΡΤ. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε την 3η Λυκείου, πρόσθεσε, ώστε τα παιδιά να την παίρνουν στα σοβαρά.

«Είναι μια σκέψη που επεξεργαζόμαστε, γιατί διεθνείς έρευνες δείχνουν ότι αυτό ευνοεί πολύ τα παιδιά και τις οικογένειες», είπε, χαρακτηρίζοντας «δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» το να ξεκινούν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 9.00 το πρωί, αντί στις 8:15. Όπως συμπλήρωσε, εάν εφαρμοστεί η αλλαγή αυτή, τότε και η ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Για τις πληγείσες περιοχές:

Άνοιξαν τρία σχολεία για επαφή με ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς στις πληγείσες περιοχές, τόνισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι προβλέπεται μπόνους 20% για τα μόρια εισαγωγής σε σχολή αλλά και για ευνοϊκή μετεγγραφή εκεί που θέλουν τα παιδιά.

Ανώτατη εκπαίδευση -εισαγωγικές

Για πολλές δεκαετίες το μέλλον της εκπαίδευσης καθορίστηκε από δημόσια συμφέροντα, τόνισε ο Κ. Γαβρόγλου αναφέροντας ως μεγάλο πρόβλημα της χώρας ότι δεν υπάρχει Τρίτη Λυκείου.

Ως το τέλος του χρόνου, πρέπει να έχουν μπει κανόνες και στο θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων που αντανακλάται στην αναρχία των τμημάτων, όπως τόνισε ο κ. Γαβρόγλου.

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020