xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η ΕΟΔ στο πλευρό των πληγέντων της Αττικής

eod en attiki2

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία έχει ήδη φτάσει στους κατοίκους

Σύσσωμη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων από την φονική πυρκαγιά κατοίκων της Αττικής, υποστηρίζοντας επιχειρησιακά από την πρώτη στιγμή το έργο των αρχών και συγκεντρώνοντας, ταυτόχρονα, βοήθεια σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και εξοπλισμό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΕΟΔ Αττικής, σε στενή συνεργασία τόσο με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική όσο και με το Λιμενικό Σώμα, ενεργοποιήθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου και βρέθηκε στο πεδίο της καταστροφής με πλήρωμα στο διασωστικό σκάφος «Χ. Μπαρούχας», που μετέφερε κόσμο από την παραλία του Ματιού, αλλά και πεζοπόρο κλιμάκιο που βοηθούσε τους πολίτες να απεγκλωβιστούν από επικίνδυνα σημεία. Η ΕΟΔ δεν σταμάτησε στιγμή τις έρευνες για αγνοούμενους και μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας βρισκόταν με το διασωστικό της σκάφος στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας, επιμένοντας να ψάχνει για όσους ακόμα αναζητούνται από τους οικείους τους.

eod attiki

Συγχρόνως, όμως, τονίζεται ότι όλη η "οικογένεια" της ΕΟΔ ξεκίνησε από την προπερασμένη εβδομάδα μια τεράστια προσπάθεια για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία έχει ήδη φτάσει στους κατοίκους της περιοχής. Σ’ αυτή την προσπάθεια είχε αρωγούς τους εθελοντές της, απλούς πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς που ευαισθητοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένας τεράστιος όγκος βοήθειας. Τα παραρτήματα της Κω, της Λέσβου, της Καβάλας, της Αχαΐας, της Σκιάθου, του Ηρακλείου και η Κεντρική Διοίκηση στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης, με μια πρωτοφανή υποστήριξη από όλο τον κόσμο!

eod en attiki1

Παράλληλα η ΕΟΔ στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί όσους στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές της: «Σ’ αυτή μας την προσπάθεια θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειδικά τις εταιρείες που στάθηκαν αρωγοί: ACS, Pfizer, LIDL, τον παιδότοπο Play Together (Θεσσαλονίκη), το Φαρμακείο Μουμουλίδης-Παπακώστα-Τραχανατζής (Θεσσαλονίκη), το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Karabinis Medical, την Sidapharm (Θεσσαλονίκη), τον παιδικό σταθμό “Συννεφούλα» (Θεσσαλονίκη), τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος" (Θεσσαλονίκη), την Kollias Group (Κως), το Σύλλογο Μουσουλμάνων Κω «Η Αδελφότης», την Kos Kindness, το Επιμελητήριο Καβάλας, τους «Γιατρούς του Κόσμου» (Καβάλα) και την εφορία αρχαιοτήτων Λέσβου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, οφείλουμε στην Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη που υποστήριξε οικονομικά την ΕΟΔ Αττικής με το ποσό των 5.000 ευρώ, που αξιοποιείται για τις επιχειρησιακές ανάγκες της ομάδας.
Τέλος, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την πρωτοφανή αλληλεγγύη, γεγονός που αποτέλεσε και το μοναδικό θετικό σημείο αυτής της καταστροφής.
Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας γι’ αυτή την μεγάλη καταστροφή και να ευχηθούμε να μην ξαναζήσουμε ποτέ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Ας μάθουμε όλοι να προστατεύουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, ας ενημερωθούμε/εκπαιδευτούμε στην πρόληψη και την αντιμετώπιση, ας ευαισθητοποιηθούμε στην διαχείριση κρίσεων».

επιστροφή στην κορυφή