Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Κινητοποιήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τον κρατικό μηχανισμό" (ΒΙΝΤΕΟ)

TZANAKOPOYLOS ANT18818

Συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1

Πυροσβεστική και Αστυνομία έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν στην Ανατολική Αττική, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στην πρώτη ενημέρωση οι αρχηγοί και ο κ. Τόσκας αυτά που είπαν είναι το πώς εκτίμησαν οι ίδιοι την κατάσταση, πρόσθεσε και σημείωσε ότι «Το ζήτημα των επιχειρησιακών ευθυνών είναι ζήτημα που θα απασχολήσει τις Αρχές, τη Διοίκηση και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με βάση τα στοιχεία θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση».

«Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στο επιχειρησιακό κέντρο από τις 23:30 και οι πληροφορίες που ερχόντουσαν δεν ήταν ασφαλείς. Ήταν πολύ δύσκολο να προσεγγιστούν τα σημεία όπου υπήρχαν πολλοί νεκροί. Δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις βάσει μαρτυριών. Όταν η κυβέρνηση ανακοινώνει νεκρούς πρέπει η πληροφορία να είναι διασταυρωμένη και επιβεβαιωμένη. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι η επικοινωνιακή της κατάσταση» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος .

«Κινητοποιήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τον κρατικό μηχανισμό. Αυτό που με απασχολεί από εδώ και πέρα είναι αν θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες για να μην υπάρξει ανάλογη τραγωδία από εδώ και πέρα, συνέχισε και υπογράμμισε πως «κανένας δεν αμφιβάλει ότι υπήρχαν άνθρωποι που έζησαν τον εφιάλτη εκείνη τη μέρα, όμως οι έρευνες δεν μπορούν να βασιστούν στις μαρτυρίες τους, αλλά θα προκύψουν από την έρευνα της Δικαιοσύνης.

Η συγγνώμη της κυβέρνησης, κατά τον κ. Τζανακόπουλο, είναι έμπρακτη, με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για την ανακούφιση των πληγέντων, μίλησε για την αναβάθμιση και την αναμόρφωση του πολεοδομικού ιστού και της Πολιτικής Προστασίας.

«Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταγράψαμε τις ζημιές, τους πληγέντες, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας. Τα συνεργεία του Δημόκριτου βρίσκονται εκεί και κάνουν μετρήσεις για πιθανή ρύπανση του περιβάλλοντος. Οι μετρήσεις δειχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», εξήγησε.

Για την αυθαίρετη δόμηση: Παίρνουμε νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτήν τη στιγμή έχει δρομολογηθεί η κατεδάφιση 61 ακινήτων. Με νομοθετική πρωτοβουλία που θα λάβουμε άμεσα θα μπορεί και το υπουργείο περιβάλλοντος να προχωρά σε κατεδαφίσεις ακινήτων. «Δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο», απάντησε στο σχόλιο ότι υπήρχαν υπουργοί της κυβέρνησης που αντιτάχθηκαν σε κατεδαφίσεις ακινήτων.

Οι θεσμοί είπαν ότι το πρόγραμμα είναι ανατίστρεπτα εκτός πορείας, σχολίασε σχετικά με ευθύνες του Γιάνη Βαρουφάκη για το τρίτο μνημόνιο. Βεβαίως έγιναν λάθη εκείνο το 6μηνο: Η ΕΚΤ έκανε λάθος με τους τραπεζικούς περιορισμούς στα κεφάλαια. Η πολιτική συζήτηση για εκείνο το εξάμηνο έχει εξαντληθεί, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος

Υπευθυνη οικονομική πολιτική μετα τα μνημόνια ζήτησε το Γραφείο και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως «Δεν έχουμε διάθεση να γυρίσουμε σε σπατάλες του 2010. Καμία παροχολογία δεν υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν; Είναι άλλο πράγμα τα μέτρα και άλλο οι μεταρρυθμίσεις».

Περικοπές συντάξεων: ήταν ρύθμιση που είχε ζητήσει το ΔΝΤ και φαίνεται ότι το 3,5% μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αυτή την περικοπή. Αυτό θα το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και ο ΥΠΟΙΚ όταν υπάρχουν τα στοιχεία, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Ο ανασχηματισμός είναι θέμα του πρωθυπουργού. Η μετακίνησή μου είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019", κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

επιστροφή στην κορυφή