Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έργα ανάπλασης στο Μεσημέρι σχεδιάζει ο Δήμος Θερμαϊκού

MESHMERI THESSALONIKI

Υποβολή αίτησης για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος "LEADER"

Προσβλέποντας στην ανάπλαση του κέντρου του οικισμού του Μεσημερίου Θεσσαλονίκης, αίτηση χρηματοδότησης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού να υποβάλλει στο Τοπικό Πρόγραμμα «CLLD/LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά την πρόσφατη ένταξη του αποχετευτικού έργου της τοπικής κοινότητας του Μεσημερίου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», προϋπολογισμού 4.844.000,00 ευρώ (άνευ ΦΠΑ), το έργο της ύδρευσης, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000,00 ευρώ και την απόφαση ίδρυσης Ημερήσιου Γυμνασίου, άλλη μία σημαντική πρόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής επιδεικνύει η Διοίκηση του Δήμου.

Στο ΕΣΠΑ έχουν εγκριθεί ήδη, αλλά και σε άλλα εθνικά και περιφερειακά προγράμματα τα έργα :

• Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Αγίας Τριάδας, προϋπολογισμού 2.500.000,00 ευρώ.

• 5ο Δημοτικό Σχολείο και 9ο Νηπιαγωγείο στην Περαία, συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ.

• Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Αγίας Τριάδας και Ν. Επιβατών, προϋπολογισμού 2.000.000,00 ευρώ.

• Αγροτική οδοποιία γηπέδου Επανομής έως την είσοδο σχολείου φύσης Τριλόφου, 700.000,00 ευρώ.

• Ενεργειακή αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της Ν. Μηχανιώνας, 700.000,00 ευρώ.

• Συστήματα τηλεελέγχου, προϋπολογισμού 1.100.000,00 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 11/2013 μελέτη, περιλαμβάνουν κατασκευαστικές εργασίες, αποκαταστάσεις ασφαλτικών οδοστρωμάτων, εργασίες οδοφωτισμού, καθώς και δημιουργίας χώρων πρασίνου.

Στόχος της ανάπλασης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση ενός από τους κυριότερους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού και η απόδοσή του στους κατοίκους και τους επισκέπτες του, μετατρέποντάς το σε ένα εξωραϊσμένο και θελκτικό σημείο συνάντησης και συναναστροφής των πολιτών.

Το έργο έχει προϋπολογισμό δαπάνης 491.000,00 ευρώ, ενώ ο ανάδοχος για την εκτέλεσή του θα προκύψει μετά από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.

«Τον επί πολλά χρόνια στερούμενο βασικών υποδομών οικισμό του Μεσημερίου επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε με έργα σημαντικά, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκά προγράμματα, θέτοντας ως βασική μας επιδίωξη την ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Το εν λόγω έργο ανάπλασης προσδοκά στην επανάκτηση του δημόσιου χώρου στο κέντρο της τοπικής κοινότητας και στην ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητάς του, σηματοδοτώντας μια νέα προοπτική στα δεδομένα της και έναν ποιοτικότερο χαρακτήρα» επισημαίνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, προσθέτοντας: «Ανάλογα έργα προγραμματίζονται και για όλες τις υπόλοιπες ενταγμένες, για πρώτη φορά, στο Πρόγραμμα LEADER περιοχές του Δήμου, δηλαδή της Επανομής, της Ν. Μηχανιώνας, της Κερασιάς και του Αγγελοχωρίου, ώστε να επωφεληθούν εξίσου από την ένταξή τους στο πρόγραμμα».

επιστροφή στην κορυφή