Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Στα play off ο ΠΑΟΚ

PAOK SPARTAK 14818

Μετά την ισοπαλία στη Μόσχα με τη Σπάρτακ

Παρουσία στα πλέι οφ του Champions League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος» αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στη Μόσχα με τη Σπαρτάκ και σε συνδυασμό με τη νίκη (3-2) της Τούμπας θα διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους, απέναντι στη Μπενφίκα.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν σκόραραν, όπως κάνουν ανελλιπώς στις υποχρεώσεις τους, επίσημες και φιλικές, από τον περασμένο Νοέμβριο, πέτυχαν, όμως το στόχο τους. Στο 10΄ Πρίγιοβιτς έπιασε μακρινό σουτ αλλά ο Μαξιμένκο μπλόκαρε, όπως έπραξε και στο 15' , μετά από κεφαλιά του Μάτος.

Στο 26΄ οι Ρώσοι είχαν δοκάρι, ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε ο Φερνάντο, με το κεφάλι του Κάνιας να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας. Φάση που έδωσε το έναυσμα στους γηπεδούχους να αρχίσουν να πιέζουν περισσότερο τους «ασπρόμαυρους».

Ο... αέρας, ωστόσο, για τη Σπαρτάκ κόπηκε, απότομα... Στο 33΄ ο Κρέσπο έπεσε στο έδαφος, μετά από αγκωνιά του Λουίζ Αντριάνο. Ο Ισπανός αμυντικός του ΠΑΟΚ έδειξε τα... πειστήρια της δράσης του αντιπάλου του στον διαιτητή, ο οποίος και απέβαλε, με κόκκινη κάρτα, τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Ο τελευταίος έφυγε φανερά εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες του να προσπαθούν να προκαλέσουν ένταση προκειμένου να αποκαταστήσουν αριθμητική ισορροπία για τις ομάδες. Αποδεικτικό της πρόθεσής τους αποτέλεσε το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο 35΄ μετά από φάουλ που κέρδισε ο Ελ Καντουρί, με τους ποδοσφαιριστές και από τις δύο πλευρές, να βρίσκονται σε ολιγόλεπτη μικροσύρραξη.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός ήταν άστοχος, από κοντά στη μικρή περιοχή, με κεφαλιά (η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι). Δραστήριες οι ομάδες στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να χάνει απίστευτη, τριπλή, ευκαιρία, για να σκοράρει στο 54΄.

Ήταν η φάση διαρκείας μπροστά στον Μαξιμένκο, αρχικά ο Πέλκας, μετά ο Πρίγιοβιτς και ελάχιστα αργότερα ο Ουάρντα, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Δυο «βολίδες» του Πέλκα, στο 66΄ και στο 68΄ εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Μαξιμένκο.

Στο 69΄ η Σπαρτάκ, σε αντεπίθεση, έχασε ευκαιρία με τον Ζε Λουίς (άουτ), με τον Ζόμπνικ αργότερα (71΄, 76΄), να μη βρίσκει, επίσης, στόχο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ρώσοι πίεσαν περισσότερο αλλά δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία του Πασχαλάκη, με τον ΠΑΟΚ να χάνει ευκαιρία για γκολ στο 85΄ με τον Λημνιό.

επιστροφή στην κορυφή