Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επίσκεψη με ευγενική χειρονομία για τα πρόωρα μωρά στο Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου"

39129245 990267571147943 920169942572072960 n

Πρωτοβουλία των εργαζόμενων και της Ομάδας Κοινωνικής Πλεκτικής του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

Σε μια τρυφερή χειρονομία με αποδέκτες τα πρόωρα μωρά που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (Β΄ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" της Θεσσαλονίκης, προχώρησε το προσωπικό της Μονάδας, σε συνεργασία με την Ομάδα Κοινωνικής Πλεκτικής του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Χάρισε στα πρόωρα μωρά μερικούς… ασυνήθιστους φίλους για να τα κρατούν ασφαλή στις θερμοκοιτίδες: πλεκτά χταπόδια.

Όπως εξηγούν οι γιατροί της Μονάδας, τα μικρά πλεκτά χταποδάκια τρυπώνουν στις θερμοκοιτίδες των μωρών, εκείνα τυλίγουν τα δάχτυλά τους στα πλοκάμια τους, που θυμίζουν τον ομφάλιο λώρο, ενισχύοντας την ανάμνηση του περιβάλλοντος της μήτρας. Η επαφή με τα μαλακά χνουδωτά χταποδάκια προάγει το αίσθημα ασφάλειας των νεογνών, με αποτέλεσμα πιο ήρεμα μωρά, καλύτερη υποβοήθηση του αναπνευστικού, αιμοδυναμική σταθερότητα και προαγωγή της νευροαναπτυξιακής τους έκβασης.

Τα πολύχρωμα πλεκτά χταπόδια δωρίστηκαν στα νοσηλευόμενα νεογνά της Β΄ ΜΕΝΝ μετά την ευγενική προσφορά της Ομάδας του Ωραιοκάστρου και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, που είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης. Η δράση «Μικρό χταπόδι» ξεκίνησε το 2013 στη Δανία και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη.

επιστροφή στην κορυφή