Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μονόδρομος οι υποχρεωτικές εκταφές στην Ορμύλια Χαλκιδικής

37198250 259742471501238 193228787645677568 n

Σε… μακάβριο αδιέξοδο η Δημοτική Αρχή

Ένα μήνα σχεδόν μετά από την έκκληση που απηύθυνε ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας, Γιώργος Ματέας, σχετικά με τον κορεσμό που έχει επέλθει στο κοιμητήριο του χωριού, (δείτε εδώ το προηγούμενο σχετικό ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr)  από σήμερα (Παρασκευή 17 Αυγούστου) αρχίζουν σταδιακά οι υποχρεωτικές εκταφές χωρίς άλλη προειδοποίηση. Σημειώνεται ότι αυτό θα αφορά περιπτώσεις ενταφιασμών που αγγίζουν τη δεκαετία.

«Δυστυχώς, ένας πολύ μικρός αριθμός κατοίκων ανταποκρίθηκε στην έκκληση που απευθύναμε ως Δημοτική Αρχή Πολυγύρου. Μετά βίας προχώρησαν πέντε εκταφές νεκρών και οδηγούμαστε σε σοβαρό αδιέξοδο», εξηγεί στο halkidikifocus.gr ο κ. Ματέας.

«Στην Ορμύλια κάθε μήνα σημειώνονται τουλάχιστον πέντε θάνατοι και προκύπτουν ζητήματα», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον τοπικό αντιδήμαρχο, είναι χαρακτηριστική η περίπτωση, μόλις χθες Πέμπτη με τον θάνατο ενός κατοίκου της Ορμύλιας για τον οποίο δεν υπήρχε τάφος.

«Βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση. Επικοινώνησαν μαζί μου ο ιερέας του χωριού και οι οικείοι του αποβιώσαντος αναζητώντας λύση. Δεν μας τιμά καθόλου να φτάνουμε στο σημείο ένας συνάνθρωπός μας να κινδυνεύει να μείνει άταφος», επισημαίνει ο κ. Ματέας.

Ο ίδιος υπενθυμίζει πως υπάρχουν νεκροί που έχουν ταφεί το 2006 και έκτοτε οι συγγενείς τους δεν ενδιαφέρθηκαν να φροντίσουν για την εκταφή τους μετά την παρέλευση της τριετίας, όπως ισχύει -έστω και εθιμοτυπικά- τόσο στο συγκεκριμένο χωριό όσο και σε άλλες περιοχές της Χαλκιδικής.

«Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Θα εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη αναγκαστική λύση, σεβόμενοι πάντα τη μνήμη των νεκρών, κάνοντας όσα δεν έπραξαν οι οικείοι τους», διευκρινίζει.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας γνωστοποιεί ότι όσοι θέλουν ακόμη και σήμερα να προχωρήσουν οι ίδιοι σε ανακομιδές, να φροντίσουν να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχεδιασμό του Δήμου Πολυγύρου είναι η επέκταση του νεκροταφείου της Ορμύλιας, ωστόσο οι εργασίες αναμένεται να καθυστερήσουν λόγω και της ιδιαιτερότητας του ανάγλυφου της περιοχής.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos