ΡΟΗ 24/7:

«Ηρωική έξοδο» στήνει η κυβέρνηση

kuvernhsh

Σε κανονικό προεκλογικό πυρετό βρίσκονται τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

 

Την ώρα που ο πρώτος γύρος συζητήσεων κυβέρνησης – τρόικας κατέληξε σε «ένδοξο» ενδοκυβερνητικό φιάσκο, τρεις γενικοί γραμματείς παραιτούνται «φωνάζοντας» εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ τίθεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα διά στόματος προέδρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να βλέπει κάλπες ακόμη και εντός Οκτωβρίου.

«Βλέπω εκλογές ακόμη και τον Οκτώβριο» λέει ο Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Σύμφωνα με την εφημερίδα η Κουμουνδούρου συγκροτεί επίσης συμβουλευτική επιτροπή για τις διαπραγματεύσεις για το χρέος προετοιμαζόμενη για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών.

Σύμφωνα με την Αυγή, η κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις σκηνοθετεί «ηρωική έξοδο». Η εφημερίδα κάνει λόγο για επικοινωνιακή παραφιλολογία από Σαμαρά – Βενιζέλο για τέλος των Μνημονίων και της τρόικας την στιγμή που εκδηλώνεται πλήρης αδυναμία ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των δανειστών και οι Ευρωπαίοι αποκλείουν κάθε συζήτηση για το χρέος.

«Σκοτώνονται με φόντο τις κάλπες» είναι ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας που μιλά για «καπέλωμα Λαζαρίδη σε Χαρδούβελη» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Την ίδια ώρα η Καθημερινή κάνει λόγο για «εμπλοκή στις σχέσεις Μαξίμου, ΠΑΣΟΚ και ΥΠΟΙΚ».
«Πολιτική στα τρία» βλέπουν Τα Νέα που κάνουν λόγο για επιχείρηση αναστήλωσης της κυβερνητικής εικόνας, φοροελαφρύνσεις και παζάρια για την εποχή μετά το Μνημόνιο αλλά και «δολοφονία» των 180 για την προεδρική εκλογή από το Φώτη Κουβέλη που «χτυπά την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ». «Προς… σύμφωνο συμβίωσης με το ΣΥΡΙΖΑ» είναι το σχόλιο του Έθνους για το ίδιο θέμα.
«Τρεις παραιτήσεις γενικών γραμματέων «φωνάζουν» εκλογές» είναι ένας από τους πρωτοσέλιδους τίτλους της Δημοκρατίας. Η εφημερίδα μεταξύ άλλων κάνει λόγο για επεισόδιο αυλικών αναφορικά με τον καβγά που προέκυψε για την παρουσία του συμβούλου του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη, στις συζητήσεις με την τρόικα.

 

http://www.4news.gr/

επιστροφή στην κορυφή