ΡΟΗ 24/7:

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

Dl 2iThWwAARjCK

Σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς

Η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αυτό θα εξειδικεύσει για την περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές Υπουργοί Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, οι Υφυπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.
Κατά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι: "Είναι η πρώτη φορά, μετά από 8 χρόνια, που πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μιλήσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης", υπογραμμίζοντας ότι δεν αρκεί το σχέδιο να είναι μόνο της κυβέρνησης, αλλά πρέπει να περιέχει και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων και γι' αυτό έγινε η σύσκεψη αυτή. Σημείωσε δε ότι είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η σύσκεψη με τους φορείς της Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως γινόταν παλιά, πριν λειτουργήσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και σημείωσε πως αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι "φτωχός συγγενής".
Για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε πως με την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ θα γνωρίσει μια ραγδαία ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια και θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ και πως η 83η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη της δεκαετίας.

επιστροφή στην κορυφή