Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Επίσπευση ενεργειών για την ορθή λειτουργία του ΕΡΓΑΝΗ ζητά η ΠΟΦΕΕ

POFEE LOGO192

Επιστολή προς τον Διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εργασίας

Την επίσπευση των ενεργειών προς την ορθή λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), με επιστολή της προς τον Διευθυντή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Σταύρο Μπακέα.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ένα πρόβλημα το οποίο έχει πάρει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα και αφορά την δυσλειτουργία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο έχει άμεση σχέση με την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό καθώς και τα ασφυκτικά περιθώρια σε ότι αφορά τις διαδικασίες που προβλέπονται μέσω αυτού, όπως για παράδειγμα στις προσλήψεις και στους πίνακες προσωπικού καθώς και τα μεγάλα πρόστιμα στην περίπτωση καθυστέρησης υποβολής και ελέγχου.

Λόγω της αδυναμίας πρόσβασης ανά διαστήματα που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στο σύστημα, είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε πανελλήνιο, και της έλλειψης όποιας ανακοίνωσης από την πλευρά του αρμόδιου οργάνου για την ομαλή λειτουργία του συστήματος αυτού, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι είναι απαραίτητο:

Να ενημερώνονται άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που ασχολούνται με τον έλεγχο των επιχειρήσεων έτσι ώστε να αποφεύγονται πρόστιμα που δεν οφείλονται σε μη ενέργειες από την πλευρά των επιχειρήσεων, αλλά σε δυσλειτουργία του συστήματος.

Να γίνεται άμεσα ενημέρωση προς τους χρήστες όταν παρατηρείται δυσλειτουργία στο σύστημα, με ένα μήνυμα στην σελίδα σύνδεσης (https://eservices.yeka.gr)

Να γίνει επίσπευση των ενεργειών επαναφοράς της ορθής λειτουργίας του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ".

επιστροφή στην κορυφή