ΡΟΗ 24/7:

Τρίαθλο: Δημόπουλος και Μπουλμέτη πρωταθλητές Ελλάδας

triathlo

Συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες

Με πρωτόγνωρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τριάθλου Sprint που διεξήχθη στη Σαλαμίνα. Σε μία μοναδική διαδρομή που την απόλαυσαν τόσο οι συμμετέχοντες, όσο και ο κόσμος που είδε από κοντά τους αγώνες, οι αθλητές και οι αθλήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κυνήγησαν τους τίτλους της χρονιάς.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος στους Άνδρες και η Ευγενία Μπουλμέτη στις Γυναίκες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες και διεξήχθησαν πρωταθλήματα και στις κατηγορίες Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, καθώς Βετεράνων, αλλά και ανεξαρτήτων αθλητών. Η ΕΟΜοΠ με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος έχει δημιουργήσει την κατηγορία OPEN όπου αγωνίζονται μη αθλητές, αλλά φίλοι του ελληνικού τριάθλου.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγκαλιάστηκε από όλο το νησί και τιμήθηκε με την παρουσία πολλών εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών. 

Στα αγωνιστικά στους Άνδρες ο Παναγιώτης Δημόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Δεύτερος ήρθε ο Σπύρος Καραθανάσης και τρίτος ο Παναγιώτης Πολύζος. Στους Νέους Άνδρες ο Πασχάλης Φράγκου ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Νίκος Μπελεγρίνος και το χάλκινο ο Νίκος Πονηρέας. Στους βετεράνους πρώτευσε ο Χρήστος Γαρέφης, δεύτερος ήρθε ο Χρήστος Ψαρογεώργος και τρίτος ο Νίκος Μόσχης.

Στις Γυναίκες η Ευγενία Μπουλμέτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ δεύτερη ήρθε η Στεφανία Πολυχρονιάδη. Την τριάδα συμπλήρωσε η Λαμπρινή Λιούτα. Στην κατηγορία Βετεράνων Γυναικών πρώτευσε η Κωνσταντίνα Συντζανάκη και το ασημένιο η Μάνια Μπικωφ.

Η Σαλαμίνα κέρδισε το στοίχημα, καθώς οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες που διοργάνωσε στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Τα χαμόγελα, τα σχόλια και η ικανοποίηση των συμμετεχόντων ήταν το μεγαλύτερο παράσημο για τους διοργανωτές.

Για την καθοριστική επιτυχία των αγώνων μεγάλη ήταν η συμβολή των εθελοντών, στελέχη του Α.Σ. Πρωτέας Σαλαμίνας και τους Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψιλής Άμμου, καθώς επίσης η συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Σαλαμίνας, την ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό Σώμα και τους εθελοντές δασοπροστασίας.

επιστροφή στην κορυφή