xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έργα οδοποιίας σε Νεάπολη και Πεύκα

ag.georgiou 2p

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στις δυο Δημοτικές Ενότητες του δήμου Νεάπολης-Συκεών συνολικού προϋπολογισμού 5.243.900 ευρώ, που καλύπτονται από το δημοτικό ταμείο

Με εξαιρετικά γοργούς ρυθμούς ολοκληρώθηκαν σήμερα οι παρεμβάσεις οδοποιίας ταυτόχρονα στις Δημοτικές Ενότητες Νεάπολης και Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εκτελείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα οδοποιίας, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε σήμερα η ανακατασκευή της κεντρικής οδού Αγίου Γεωργίου στη Δ.Ε Νεάπολης, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οποίας ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 4, και συνεχίστηκαν σήμερα, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου. Τις εργασίες της ασφαλτόστρωσης επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Δημήτρη Ζιγκερίδη (Διοικητικού και Οικονομικού), Μιχάλη Βουλγαρίδη (Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας), Θοδωρή Κυζιρίδη (Καθαριότητας) και την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή.

«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, μια μεγάλη εργολαβία για τη Δ.Ε. Νεάπολης συνολικού προϋπολογισμού 1.543.900 ευρώ, που εκτός από τα έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιούνται, συμπεριλαμβάνει έργα ηλεκτροφωτισμού με εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών και καλύπτεται πλήρως από το δημοτικό ταμείο», δήλωσε ο δήμαρχος μετά την επιθεώρηση των εργασιών, τονίζοντας ότι «με τις παρεμβάσεις αυτές, καταβάλλουμε συντονισμένη προσπάθεια ώστε τα έργα -που γίνονται με μεγάλο ορίζοντα- να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

«Συνεχίζουμε δυναμικά τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις τις οποίες έχουμε προγραμματίσει και καθημερινά δεκάδες οδοί και πάροδοι αλλάζουν όψη, αναβαθμίζοντας κάθε περιοχή του δήμου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης, που βρέθηκε απ’ την πρώτη μέρα στις εργασίες ασφαλτόστρωσης. Να σημειωθεί ότι τα έργα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων που πραγματοποιούνται στη Δ.Ε. Νεάπολης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στους πολίτες, περιλαμβάνουν ολική ανακατασκευή του οδοστρώματος με την απομάκρυνση του παλιού και φθαρμένου τάπητα και επίστρωση των οδών με νέου τύπου αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα.

souliou 1p

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε σήμερα και η ασφαλτόστρωση της πρόσφατα διανοιγμένης οδού Σουλίου στη Δ.Ε. Πεύκων, εμπλουτίζοντας τον μακρύ κατάλογο του μεγάλου έργου οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεων και ηλεκτροφωτισμού που εκτελείται στη Δ.Ε. Πεύκων, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. Ευρώ, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

επιστροφή στην κορυφή