Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Με άδεια διατήρησης οι παλιές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

40973685 1835250093229940 5398765915317731328 n

Τι προβλέπει η διαδικασία

Θετική χαρακτηρίζει την εξέλιξη της θέσπισης άδειας διατήρησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Κατερίνα Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του σχεδίου νόμου «Ρυθμίσεις για την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων».  (δείτε εδώ)

"Εδώ και τέσσερα έτη, αποτελεί πάγια πρόταση μου προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ. Τελικά, όταν θέλουμε όλοι μαζί, μπορούμε", σχολίασε με νόημα η κ. Ζωγράφου.

Η διαδικασία χορήγησης άδειας διατήρησης υφισταμένων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων προβλέπει τα εξής:

1. Σε υφιστάμενες, μέχρι 31/12/2017, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με δυναμικότητα της Κατηγορίας Β και κάτω των ορίων αυτής, οι οποίες δεν διαθέτουν άδεια εγκατάστασης ή άδεια λειτουργίας , υπό την προϋπόθεση ορθής διαχείρισης αποβλήτων όπως αποτυπώνεται στην Γεωτεχνική μελέτη , χορηγείται άδεια διατήρησης από την ΑΑ με την καταβολή ετήσιου τέλους διατήρησης από τον φορέα της εγκατάστασης.

2. Η άδεια διατήρησης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης δεν μεταβιβάζεται, δεν τροποποιείται και αφορά στη συγκεκριμένη δυναμικότητα και τις συγκεκριμένες κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές για τις οποίες εκδίδεται.

3. Σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής, αύξησης της προβλεπόμενης δυναμικότητας των εγκαταστάσεων ή των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, η άδεια διατήρησης παύει να ισχύει και ο φορέας της κτηνοτροφικής εγκατάστασης οφείλει να αποκτήσει άδεια λειτουργίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

4. Η άδεια διατήρησης της κτηνοτροφικής εγκατάστασης παύει να ισχύει και ανακαλείται όταν για οποιονδήποτε λόγο διακοπεί η λειτουργία της κτηνοτροφικής εγκατάστασης, με εξαίρεση την περίπτωση ανωτέρας βίας.

5. Για την έκδοση της άδειας διατήρησης δεν είναι απαραίτητη η τήρηση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ κτηνοτροφικής εγκατάστασης και χώρων ή δραστηριοτήτων που χρήζουν προστασίας, όπως ορίζονται στο Παράρτημα 1 του άρθρου 19 του παρόντος νόμου, εκτός αν ισχύουν ειδικότερες διατάξεις σχετικές με την τήρηση των ελαχίστων αποστάσεων από συγκεκριμένους χώρους ή δραστηριότητες.

6. Η άδεια διατήρησης εκδίδεται ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις του χωρικού σχεδιασμού για την περιοχή στην οποία βρίσκεται το γήπεδο της κτηνοτροφικής εγκατάστασης και των περιορισμών της αρχαιολογίας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos