Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δράσεις των Ενώσεων Συντακτών ενόψει ΔΕΘ

21433267 477260829325074 4575214463571751508 n

Συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας του Σαββάτου 8/9

Να δώσουν το «παρόν» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, καλεί τους δημοσιογράφους – μέλη της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ). Η Ένωση υπενθυμίζει την ανάγκη να δοθούν λύσεις σε τρία μεγάλα ζητήματα που αφορούν το δημοσιογραφικό κλάδο.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και μαζί με όλες τις ενώσεις συντακτών στέλνουν φέτος από τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη να δοθούν λύσεις σε τρία μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της Ενημέρωσης:

Κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για να αποκατασταθούν οι πλήρως απορρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις.

Προστασία του Ασφαλιστικού Συστήματος με την απόκρουση των ενεργειών από εργοδότες για να ακυρωθεί η νομοθετημένη εισφορά 2% επί του κύκλου εργασιών τους.

Λήψη μέτρων για την στήριξη του γραπτού Τύπου", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

"Αύριο, Σάββατο 8/9, στις 10.00, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ και με πρόσκληση της ΕΣΗΕΜ-Θ, συγκεντρώνονται στα γραφεία της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη οι διοικήσεις όλων των Ενώσεων και εκπρόσωποι των ασφαλιστικών ταμείων σε συνάντηση εργασίας με τα παραπάνω θέματα", προσθέτει.

"Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, το Σάββατο 8/9, στις 18.00, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου για να μεταφέρουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τα αιτήματα υπεράσπισης της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού", καταλήγει η ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos