ΡΟΗ 24/7:

ΔΕΘέλουμε άλλα ψέματα!

ΔΕΘέλουμε άλλα ψέματα!

Στη “σκηνή” της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) έκανε την καθιερωμένη ετήσια εμφάνισή του ο κυβερνητικός “θίασος” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παίζοντας σε κουραστική επανάληψη το ίδιο έργο (παροχές). Μάλιστα δε, ο “γελωτοποιός” του θιάσου, αυτήν τη φορά, με τις βαρετές κρυάδες του περί επερχόμενης ανάπτυξης, ξεπερνώντας τα όρια του θράσους, προχώρησε στην υβριστική πρόβλεψη ότι το συνταξιοδοτικό πρόβλημα θα λυθεί δια της φυσικής οδού, δηλαδή δια του θανάτου των υπερήλικων δικαιούχων!

Η πολιτική ανεπάρκεια του Τσίπρα, σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη αμορφωσιά του, δεν του επέτρεψαν να διαχειριστεί, έστω με εικονική ειλικρίνεια τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής του, αλλά τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Έτσι, λοιπόν, βρέθηκε να δηλώνει, με αφέλεια άσχετου, (προκαλώντας τη νοημοσύνη και το πικρό γέλιο! των πολιτών) ότι το “αλαλούμ” των πολιτικών πρωτοβουλιών του, επί τριετία, δεν ήταν τελικά απόρροια των πιέσεων της τρόικας (όπως μέχρι πρότινος δήλωναν ο ίδιος και τα στελέχη του) αλλά κυβερνητικός σχεδιασμός!

Αν μη τι άλλο, ύστερα από την ομολογία του αυτή, θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή του, αφού ο οικονομικός γολγοθάς της χώρας δεν ήταν παράπλευρη απώλεια κακών χειρισμών αλλά συνειδητή πολιτική του επιλογή! Όμως, αντί γι' αυτό, με παπατζίδικη μέθοδο, προσπάθησε να πείσει το ακροατήριό του και τους ψηφοφόρους του (δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη!) ότι με την ίδια πολιτική αναλγησία θα αναστρέψει το κακό κλίμα, και προχώρησε, κατά την προσφιλή τακτική του, σε παροχές και οικονομικές διευκολύνσεις, αδιαφορώντας αν οι υποσχέσεις του παραβιάζουν την κοινή λογική.

Δεν θέλουμε άλλα “παχιά λόγια”, δεν θέλουμε άλλα ψέματα. Πρέπει να απαιτήσουμε να γίνει το «βήμα» της ΔΕΘ βήμα απολογίας των εκάστοτε πρωθυπουργών, για τις παραλείψεις και τις ασυνέπειες της κυβερνητικής τους θητείας, που συνήθως αμαυρώνουν τις αμετροεπείς εξαγγελίες τους.

Πρέπει να απαιτήσουμε να γίνει το «βήμα» της ΔΕΘ βήμα πολιτικής συγγνώμης για την ανακολουθία λόγων και πράξεων, βήμα απολογίας για την υστέρηση στα υπεσχημένα. Μόνον τότε θα είναι δικαιολογημένη και ηθικά ανεκτή η πολιτική παρουσία πρωθυπουργών και κομματικών αρχηγών σ' αυτόν τον συμβολικό χώρο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ «HALKIDIKIFOCUS» ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ »
επιστροφή στην κορυφή