ΡΟΗ 24/7:

3ο Αντάμωμα Απανταχού Προυσαλιωτών στα Μουδανιά (φωτο)

pRE 144

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο από τον Πολιτισμό των Αλησμόνητων Πατρίδων

Ένα διήμερο γεμάτο με μουσική, χορό και ιστορικές αναφορές για τις Αλησμόνητες Πατρίδες, πραγματοποιήθηκε στα Ν. Μουδανιά το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του 3ου ανταμώματος Απανταχού Προυσαλιωτών, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Φάρος", υπό την αιγίδα του Δήμου Ν. Προποντίδας και του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑ) του Δήμου.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντιούνται οι Σύλλογοι που οι καταγωγή τους είναι από την περιοχή της Προύσας για να μην ξεχνούν τις ρίζες τους, να μπορούν να αναβιώνουν τα ήθη και έθιμα της παλιάς πατρίδας και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Να σημειώσουμε ότι το 1ο αντάμωμα έγινε στη Ελευθερούπολη της Καβάλας, το 2ο αντάμωμα έγινε στην Πολυκάρπη Ν. Πέλλας, ενώ το 4ο θα πραγματοποιηθεί το 2019 στα Κουβούκλια της Κοζάνης.
Φέτος φιλοξενήθηκε στα Ν. Μουδανιά, καθώς οι πρώτοι κάτοικοι της πόλης προέρχονται από τα χωριά της Προύσας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΟΠΑ, Κωνσταντίνος Κουτσουμούκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ν. Προποντίδας, Πελαγία Ιορδανίδου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Προποντίδας, Δημήτρης Τσούφης, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Γιώργος Πασαλής, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Μουδανιών, Κορίνα Ζολλά και πλήθος κόσμου.

Στο 3ο Αντάμωμα συμμετείχαν χορευτικά τμήματα και χορωδίες των συλλόγων:

- Πανελλήνια Ένωση Κουβουκλιωτών "Ο Όσιος Βαράδατος" εκ Προύσης
- Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολυκάρπης "Αριστοτέλης"
- Σύλλογος Προυσαλιωτών Καβάλας
- Π.Σ Ν. Μουδανιών "Ο Φάρος"
- Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ν. Μουδανιών "Η ΒΙΘΥΝΙΑ"
- Σύλλογος Απανταχού Τριγλιανών
- Σύλλογος Μικρασιατών "Αγία Θεοδοσία".

pRE 073

pRE 084

pRE 200

Pr 33

επιστροφή στην κορυφή