Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Προοδευτική αλλαγή με νέους εθνικούς στόχους"

GENNHMATA BELLIDEIO 83DETH

Ομιλία Φώφης Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ

Το «Σχέδιο Ελλάδα» παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αποτελεί την πρότασή μας για προοδευτική διακυβέρνηση, με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους, τόνισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, και επιτέθηκε σε κυβέρνηση και ΝΔ.

Η κ. Γεννηματά περιέγραψε τη θέση του Κινήματος για την κυβέρνηση που θα πρέπει να σχηματισθεί μετά τις εκλογές με τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν επιθυμεί επιστροφή της Δεξιάς και πρόσθεσε: «Εμείς χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Να μας δώσει ισχυρή εντολή. Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και από την άλλη πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης, χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, δεν υπάρχει» ανέφερε.

Καθιστώντας σαφέστερη τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, η επικεφαλής του τόνισε: «Eμείς δεν έχουμε την πείνα των κυβερνητικών αξιωμάτων. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη συνταγή των φόρων και της διάλυσης της μεσαίας τάξης» είπε η κ. Γεννηματά για να ζητήσει «ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής» που «με τις αξίες της αλλαγής» μπορεί να ανοίξει «νέους δρόμους, τους οποίους «υπαγορεύει το χρέος προς την πατρίδα και οι ανάγκες του λαού».

Επικρίνοντας τη συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε: «Εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Οι παραχωρήσεις όμως της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους. Αν ήταν έτσι θα είχε λυθεί το θέμα ήδη από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Συνεχίζοντας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία» έχει ως στόχο «να παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη που θα υπονομεύσει κάθε δημιουργική προσπάθεια στη χώρα. Με όπλο πάντα τον λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία. Γι’ αυτό στις ερχόμενες εκλογές είναι ανάγκη να ηττηθούν στρατηγικά. Να κλείσει ο κύκλος του χθες. Να ηττηθεί οριστικά ο διχαστικός τους λόγος και οι καθεστωτικές τους λογικές».

Η κ. Γεννηματά ανέβασε τους τόνους της κριτικής της και προς τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι δεν αποτελεί λύση η επιστροφή της Δεξιάς, της παράταξης «που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

Η κ. Γεννηματά έθεσε νέους στρατηγικούς στόχους για τη χώρα μιλώντας για νέα μεταπολίτευση, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, τη ριζική αλλαγή του σημερινού μοντέλου παραγωγής με επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία θα αποδέχεται την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων με βάση το σχετικό ευρωπαϊκό κεκτημένο.

«Οι προτεραιότητες του Κινήματος Αλλαγής είναι μεταξύ άλλων οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης με επενδυτικό σοκ. Ξένες εμβληματικές επενδύσεις, αλλά και πολλές από ελληνικές μεγαλύτερες και μικρότερες επιχειρήσεις. Με κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, με επέκταση των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και σε άλλους τομείς» σημείωσε.

Ειδικά για το ζήτημα της φορολογίας μίλησε για λιγότερους και δικαιότερους φόρους. Μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%, μείωση φόρων στην παραγωγή και επαναφορά του ΦΠΑ στον προηγούμενο χαμηλό συντελεστή για κρίσιμους τομείς όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η ζυθοποιία, το κρασί.

Ειδικά για το Ασφαλιστικό η Φώφη Γεννηματά δεσμεύτηκε για ριζική αλλαγή του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

«Δεν αξίζει στην Ελλάδα ένας πρωθυπουργός που ελπίζει ότι θα έρθει σύντομα το τέλος των συνταξιούχων για να λύσει τα προβλήματα του. Ο κυνισμός στο μεγαλείο του. Και μια αξιωματική αντιπολίτευση που αναζητά λύσεις τύπου Πινοσέτ», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «χρειάζεται ένα νέο σύστημα βιώσιμο και δίκαιο, που σέβεται την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κινήματος εξήγησε: «Μεταφέρουμε πόρους στο ασφαλιστικό από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον της νέας γενιάς, δίνουμε πρόσθετα κίνητρα για δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, μειώνουμε τις εισφορές μικρομεσαίων, ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών. Θέτουμε ανώτατο μηνιαίο πλαφόν σε αυτές. Εν όψει της αλλαγής του νόμου, η διάταξη για τη μείωση των συντάξεων την 1/01/2019 πρέπει να καταργηθεί. Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου που ήδη έχουμε καταθέσει».

Τέλος, για τη Θεσσαλονίκη η κ. Γεννηματά πρότεινε ένα οιονεί Μεσογειακό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα. «Να διεκδικήσουμε ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα στο πλαίσιο της ΕΕ, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας» κατέληξε.

επιστροφή στην κορυφή