Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

41691134 900255816835133 8373500701644423168 n

Έρχεται ακόμη ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο στη Χαλκιδική

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το ξημέρωμα στα Δωδεκάνησα, περιμένουμε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ μετά το μεσημέρι βροχές τοπικού χαρακτήρα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και στη Θράκη. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 30, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 18 έως 28 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι έως εντάσεων 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και πιθανόν περιορισμένη ορατότητα το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς.

Στη Χαλκιδική θα επικρατήσει παντού ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά την διάρκεια της ημέρας, και θα φτάσει στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 29 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο και τους 26 βαθμούς στα ορεινά τμήματα.

Δροσιά έως και ψύχρα όμως λόγω της μεγαλύτερης νύχτας με τα θερμόμετρα στα πεδινά και παραθαλάσσια να πέφτει και στους 18 βαθμούς Κελσίου το πρωί και τοπικά και στους 11 βαθμούς στα ορεινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα είναι το Σάββατο γενικά ασθενείς ενώ την Κυριακή θα φυσήξουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού γύρω στα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία της θάλασσας για όσους θέλουν να βουτήξουν είναι γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στην επιφάνεια και οι καλύτερες ώρες είναι από τις 11 βαθμούς το πρωί έως τις 5 το απόγευμα που ο ήλιος είναι ακόμα ψηλά.

Καλός χωρίς κάποια σημαντική μεταβολή φαίνεται ότι θα παραμείνει ο καιρός τουλάχιστον έως την ερχόμενη Τετάρτη.

Ηλιοφάνεια φυσικά και στον Πολύγυρο με ασθενείς γενικά ανέμους και το θερμόμετρο γύρω στους 25 βαθμούς το μεσημέρι.

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και στα Νέα μουδανιά με την θερμοκρασία εδώ να φτάνει τους 29 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι.

meteo.gr/Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

επιστροφή στην κορυφή