Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Το "Ποτάμι" θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές"

THEODWRAKHS 83 DE8

Η συνέντευξη Τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη στην 83η ΔΕΘ

Στην αυτόνομη πορεία του Ποταμιού, μακριά από τον λαϊκισμό και τον συντηρητισμό, στάθηκε ο επικεφαλής το κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Ο κ. Θεοδωράκης στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στο σύνθημα «Ποτάμι για να αλλάξει η ζωή μας», σημειώνοντας ότι υπάρχουν λύσεις και στις πλαγιές της πολιτικής.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού χρειαζόμαστε «μια άλλη ΔΕΘ. Χωρίς μονολόγους, έωλες υποσχέσεις, συγκρούσεις στους δρόμους», τονίζοντας πως έχει προτείνει «να έρχονται την ίδια μέρα οι αρχηγοί στην πόλη. Να αντιπαρατίθενται για την ανάπτυξη - για την παραγωγή νέου πλούτου – για την οικονομία, όπως συμβαίνει σε μεγάλα φόρουμ του εξωτερικού».

Μιλώντας για το τι μπορούμε να αλλάξουμε, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε πως «χρειαζόμαστε μια πατριωτική πολιτική. Όχι «δική μου» και «δική σου», αλλά χαραγμένη από κοινού ή τουλάχιστον μετά από μια στοιχειώδη συνεννόηση».

«Το brand name Μακεδονία, -στον πολιτισμό, στα προϊόντα, στον τουρισμό- οφείλεται στην ελληνική Μακεδονία. Να βγούμε λοιπόν μπροστά, χωρίς φοβίες! Η Ελλάδα που αγαπάμε είναι αετός δεν είναι στρουθοκάμηλος», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι χρειαζόμαστε και «μια άλλη παιδεία. Είναι ο μήνας των αποχαιρετισμών. Εξάγουμε φοιτητές ακόμη και στα Τίρανα. Και δεν εισάγουμε. Κλασικές – ελληνικές σπουδές μπορεί να κάνει κάποιος ξένος σε όλο σχεδόν τον κόσμο -ακόμη και στην Άγκυρα- εκτός από την Ελλάδα. Τρεις στους 4 κάτω των 35 ετών συζητούν να φύγουν».

«Η Ελλάδα καταντάει μια χώρα συνταξιούχων χωρίς μάλιστα να μπορεί να θρέψει τους συνταξιούχους της. Ένα ζευγάρι μια γέννηση. Ο μέσος όρος ανά ζευγάρι είναι 1,3 γεννήσεις! Οι νέοι δεν μπορούν να κάνουν όνειρα. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επίπλεον, τόνισε ότι πρέπει να «κόψουμε τα άχρηστα τμήματα του δημοσίου.Να ελέγξουμε τις σπατάλες στις κρατικές προμήθειες. Έργα που προϋπολογίζονται για ένα δισ. στοιχίζουν τελικά 3 δισ! Να προστατεύουμε τον έντιμο και ικανό δημόσιο υπάλληλο, κόντρα στους κομματικούς εγκάθετους και την αναξιοκρατία».

Αναφερόμενος στο πόρισμα του καθηγητή Συνολάκη για το Μάτι ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «λέει δύο πράγματα που από την αρχή επεσήμανε το Ποτάμι: Έπρεπε να δοθεί η μάχη στη Μαραθώνος και δεν δόθηκε. Γιατί; Έπρεπε να δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής και δεν δόθηκε. Γιατί; Και τώρα τα ερωτήματα δεν είναι πολιτικά. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που πρέπει τώρα να απαντήσει. Αυτοί που δεν επέδειξαν τόλμη και ευθύνη πρέπει να τιμωρηθούν».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού «το κίνημα έχει πολύ καλά πολιτικά ρεφλέξ. Δεν έχει βαρίδια. Δεν έχει δεύτερες σκέψεις. Δεν έχει παρωπίδες και ιδεοληψίες. Γι’ αυτό επιμένουμε! Γι’ αυτό θεωρούμε χρέος μας την αυτόνομη πορεία μας. Να σπάσουμε το εκκρεμές: Συντηρητικοί – λαϊκιστές, λαϊκιστές – συντηρητικοί».

«Υπάρχει μια συνωμοσία σε αυτή τη χώρα εναντίον της λογικής και των λογικών. Μια συμμαχία οπισθοδρομικών και βολεμένων, αριστερών και δεξιών. Το τέλμα του πολιτικού και οικονομικού ανορθολογισμού. Η μάχη θα κερδηθεί αν οι πολίτες πάψουν να είναι παρατηρητές. Μόνο αν - όλοι μας- ή ένα μεγάλο προοοδευτικό κίνημα στην κοινωνία σκεφθούμε διαφορετικά και έξω από το κουτί», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

επιστροφή στην κορυφή