Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σχέδιο για μείωση της ανεργίας στο 10% μέσα στην επόμενη 5ετία»

tzanakopoulos enimerosi518918 1021x580

Ανακοινώσεις Τζανακόπουλου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Στον πυρήνα του σχεδίου μας βρίσκεται η ανάκτηση της εργασίας, τόνισε κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος αναλυτικά στις ελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ. "To πρόγραμμα έμπνευσης ΔΝΤ που εξήγγειλε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης αφορά σχεδόν αποκλειστικά την οικονομική ελίτ, τους φίλους δηλαδή και τους συνδαιτημόνες του", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΔΕΘ.

"Τόνωση των επενδύσεων, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σεβασμός και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων οριοθετούν την πορεία ώστε μέσα στην επόμενη 5ετία να έχουμε καταφέρει να μειώσουμε την ανεργία στο 10%, μέσα στην επόμενη πενταετία", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας τον στόχο "φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό".

Όπως ανακοίνωσε ήδη το Υπ. Εργασίας εντός των επόμενων ημερών κατατίθεται τροπολογία για την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού

Εντός των επόμενων εβδομάδων κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση ώστε εντός του 2018 να εξοφληθούν τα αναδρομικά σε δικαστικούς, ενστόλους και πανεπιστημιακούς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ πραγματοποιήθηκε ήδη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό και αναζητούνται τρόποι για την αποκατάσταση της αδικίας του 2ου Μνημονίου.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ:
• 2019: 10% μεσοσταθμικά και εως 30% για τις χαμηλές περιουσίες

• 2020: 20% μεσοσταθμικά και έως 50% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών:

• Για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα πάνω από 7.000: 13,3% από 20%.

• Για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς: μείωση των εισφορών για επικούρηση & εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα δηλαδή στα 64.5 ευρώ το μήνα.

Μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 1% για το 2019 με στόχο να φτάσει στο 25% εντός 4ετίας.

Πρόγραμμα ελαφρύνσεων για την 4ετία:

• Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22% και από το 13% στο 12%.

• Ενίσχυση των προϋπολογισμών του Κοινωνικού Κράτους στην Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία.

Χαρακτηρίζοντας την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη «αντισυνταγματική» αλλά και επιλογή για «συγκυβέρνηση με το ΔΝΤ», ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «Αν η πρόταση του κου Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ μπορούσε να εφαρμοστεί, θα οδηγούσε βραχυπρόθεσμα σε αύξηση τελικά του ΕΝΦΙΑ καθώς θα περιόριζε άμεσα τους πόρους στην μεγάλη πλειονότητα των Δήμων της χώρας και θα δημιουργούσε δήμους 2 και 3 ταχυτήτων».

«Αντίστοιχες εξαγγελίες θα έβρισκε κανείς μόνο στους ακραίους ρεπουμπλικανικούς κύκλους του Tea Party και στο πρόγραμμα του κ. Μάγκρι στην Αργεντινή, όπου το σχέδιο σοκ μείωσης φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις οδήγησε πίσω στην αγκαλιά του ΔΝΤ», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020