Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού στο Νοσοκομείο Πολυγύρου ζητούν οι εργαζόμενοι

GNX

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά ξυλοδαρμών

Να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού ζητά από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο συνδικαλιστικός φορέας με Δελτίο Τύπου-Καταγγελία επαναφέρει στο προσκήνιο τα πρόσφατα περιστατικά επιθέσεων γιατρού και νοσηλεύτριας.

(δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr εδώ και εδώ)

Αναλυτικά η καταγγελία του Σωματείου

"Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις του Σωματείου Εργαζομένων αναφορικά με το θέμα φύλαξης του νοσοκομείου, έπρεπε να τεθεί η ζωή συναδέλφων σε άμεσο κίνδυνο μήπως αντιληφθεί τελικά η διοίκηση τη σπουδαιότητα της κατάστασης, ιδιαίτερα στα θέματα ασφάλειας των εργαζομένων, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη επίλυσης ενός χρόνιου ζητήματος με το οποίο ουδέποτε ασχολήθηκε σοβαρά.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μία νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, αποχωρώντας με σπασμένη οδοντοστοιχία και μόλις πριν από λίγες ημέρες η Διευθύντρια Ψυχιατρικής δέχθηκε σφοδρή επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο, γλιτώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χειρότερα για τη ζωή της. Τα παραπάνω σοβαρά περιστατικά προστίθενται σε μία μακρά λίστα και άλλων περιστατικών κατά τα οποία συνάδελφοι κινδύνευσαν σωματικά λιγότερο ή περισσότερο.

Εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους δηλώνουμε ξεκάθαρα πως η ανοχή και η υπομονή μας σταματάει εδώ.

Το σωματείο θα λάβει όλα τα απαραίτητα έννομα μέσα προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων.

Παράλληλα:

ΚΑΛΟΥΜΕ

τη διοίκηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, προβαίνοντας άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού. Ενέργειες ουσιαστικές με την άμεση πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας σε εικοσιτετράωρη βάση και ΟΧΙ προχειρότητες με προσλήψεις ενός και δύο ατόμων, οι οποίες δεν επιφέρουν κανένα λειτουργικό αποτέλεσμα".

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 22:59
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos