Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Ο Όλυμπος, οι άνθρωποι και η ιστορία του"

e21aa1d911b2f9bd8572152ecd970535651b69d0

Ειδική εκδήλωση την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, η 1η ΣΤΡΑΤΙΑ παρουσιάζει σε ειδική βραδιά αφιερωμένη στον Όλυμπο, το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ellopia Films USA "Μt Olympus the Creation". Μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό της Λάρισας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας! Συμμετέχει η στρατιωτική μπαντα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, το νεοιδρυθέν χορευτικό της συγκρότημα παραδοσιακών χορών, και ολοκληρώνεται με την προβολή του ντοκιμαντέρ 'Oλυμπος η γέννηση του'.

Την σκηνοθεσία έρευνα και σενάριο υπογράφει η Αθηνά Κρικέλη. Συν σκηνοθεσία Δημήτρης Ζησόπουλος, επιστημονική έρευνα Annie Rassios, μουσική Γιώργος Χατζής, αφήγηση David Washington. Γραφικά Cambridge University and NASA.

To εν λόγω ντοκιμαντέρ έχει αποσπάσει ήδη 8 χρυσά παγκόσμια αγαλματίδια σε διεθνή φεστιβάλ ταινιών, ενώ είναι προτεινόμενο για άλλα 5! Αποτελεί το δεύτερο ντοκιμαντέρ της σειράς Mt Olympus the series" που πρόκειται να ολοκληρωθεί με την συμπληρωση δώδεκα ντοκιμαντέρ.

Οι παρευρισκομένοι θα έχουν την ευκαιρία να δούν από κοντά τα χρυσά αγαλματίδια του Ολύμπου.

"Ο Όλυμπος – ανακαλύψαμε στην πορεία – είναι αστείρευτος από όποια πλευρά κι αν αποφασίσεις να τον πλησιάσεις. Η ανάβαση από τα Πριόνια, το Λιτόχωρο, τον Κοκκινοπλό, από του Ζολώτα το Γομαροστάλι το ΚΕΟΑΧ και τόσες άλλες διαδρομές, είναι «ένα ταξίδι στα Κύθηρα» από μόνο του", σημειώνει η κ. Κρικέλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων.

Οι παραδοσιακές φορεσιές είναι ευγενική παραχώρηση για την εκδήλωση των: Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρουδας Θεσσαλονίκης, Εξωραϊστικός σύλλογος Πουρναρίου και Πολιτιστικός σύλλογος Πυργετού.

Στην εκδήλωση "Ο Ολυμπος οι άνθρωποι και η ιστορία του" συμμετέχει το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

Για πληροφορίες σχετικά με την σειρά του Ολύμπου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ellopiat.com

επιστροφή στην κορυφή