xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ -Αναλυτικά η διαδικασία

panepistimio-660 25

Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οσοι επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών επιθυμούν να υποβαλλουν αίτηση θα πρέπει να το κάνουν από σήμερα και μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατόπιν συμμετοχής τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β’, Μαΐου-Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιλέξουν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, βάσει του άρθρου 53 του ν. 4264/2014, οφείλουν να επιλέξουν μία και μόνο υποκατηγορία από τις αναφερόμενες στην εν λόγω διάταξη (π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, με αδελφό ή αδελφή ενεργό φοιτητή, κλπ).

Διαδικασία υποβολής αίτησης μεταφοράς θέσης εισαγωγής

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.
Για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος, που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το δελτίο αστυνομικής του ταυτότητας ή το διαβατήριο του (φυσική ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας.
Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον οκταψήφιο κωδικό πανελληνίων εξετάσεων, ο υποψήφιος υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτησή του, μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.: http://solon.it.minedu.gov.gr

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή