ΡΟΗ 24/7:

Στη Βουδαπέστη οι Χορωδίες Ν. Πλαγίων και Πορταριάς

vouda0

Στην Επέτειο του ΟΧΙ στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας

Οι Δημοτικές Χορωδίες Ν. Πλαγίων και Πορταριάς, προσκεκλημένες της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας συμμετείχαν στην εκδήλωση για την επέτειο του Ιστορικού "ΟΧΙ", το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε στον Οίκο του Ελληνισμού στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουγγαρία, Δημήτριος Λέτσιος, ο Θεοφυλέστατος Επίσκοπος Απάμειας, Σεβασμιώτατος κ.κ. Παΐσιος, ο Πρόεδρος της Αυτοδιοίκησης των Ελλήνων Ουγγαρίας, Γεώργιος Κουκουμτζής, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομογένειας στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο, Αθανάσιος Σιανός, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας, Θεόδωρος Σκεύης, ενώ το Δήμο Ν. Προποντίδας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ανδρέας Λέλεκας.

vouda1

Οι Δημοτικές Χορωδίες Ν. Πλαγίων και Πορταριάς, υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου, Κωνσταντίνου Φωστηρόπουλου, γέμισαν με υπερηφάνεια και συγκίνησαν τους Έλληνες Ομογενείς αλλά και τους Ούγγρους πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Οίκου του Ελληνισμού και καταχειροκροτήθηκαν. Στην εκδήλωση επίσης παρουσιάστηκαν Eλληνικοί παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από Συλλόγους της Ελληνικής Ομογένειας της Ουγγαρίας.

vouda8

Στα πλαίσια του 5ήμερου ταξιδιού το πρόγραμμα περιείχε ξεναγήσεις στην πόλη της Βουδαπέστης και μονοήμερη επίσκεψη στη Βιέννη της Αυστρίας.

vouda19

επιστροφή στην κορυφή