ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Αμερικανού Προξένου

tzitzi prox hpa

Συζητήθηκαν αναπτυξιακές προοπτικές και συνεργασίες

 

Τον Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Robert Sanders, δέχθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις πολλαπλές επενδυτικές δυνατότητες της Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορους τομείς (καινοτομία, υπηρεσίες, τουρισμός, πρωτογενής τομέας κ.ά.), που αν αξιοποιηθούν σωστά θα συμβάλλουν καθοριστικά στην τόνωση όχι μόνο της τοπικής, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των συνεργειών μεταξύ των δύο πλευρών σε καίριους τομείς όπως η απασχόληση, το περιβάλλον, οι υποδομές, η εκπαίδευση και δια βίου μάθηση, οι μεταφορές, οι συγκοινωνίες, οι εξαγωγές και οι νέες τεχνολογίες.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης των έργων του τρέχοντος ΕΣΠΑ καθώς και στα υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας που παρουσίασε η ΠΚΜ το τελευταίο έτος. Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα που σχεδιάζονται και θα ενταχθούν στην προγραμματική περίοδο 2014-2020, τονίζοντας ότι το νέο ΕΣΠΑ αποτελεί το ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Robert Sanders ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και αναφέρθηκε στη σημαντική θέση που κατέχει η Κεντρική Μακεδονία στη διαμόρφωση των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων. Επίσης, ο κ. Sanders τόνισε ότι το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και η Αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα αναζητούν τρόπους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την καλλιέργεια δεξιοτήτων στους εργαζομένους, με απώτερο στόχο την αναχαίτιση της ανεργίας.

επιστροφή στην κορυφή