ΡΟΗ 24/7:

Ολάντ σε Τσίπρα: Καταφέρατε ώστε να πετύχει η Ελλάδα καλά αποτελέσματα

DsH4bHnXcAEFFWW

Τσίπρας: Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα

Στα επιτεύγματα της Ελλάδας, μετά το καλοκαίρι του 2015, αλλά και στο μέλλον της Ευρώπης, αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Από πλευράς του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον κ. Ολάντ, ξεκίνησε με την παροιμία "οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα" για να τονίσει: «Ήσασταν ένας πραγματικός φίλος της Ελλάδας στα δύσκολα». «Είμαι χαρούμενος που σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και για τις πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, καθώς, γνωρίζω ότι είναι ένας πολιτικός σε διαρκή επαγρύπνηση, με ένα πρόσημο πολύ εμφανές στις ιδέες του, κοινωνικό και φιλοευρωπαϊκό», είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας: «Και αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να προσδιορίσουμε τις αναγκαίες εκείνες παρεμβάσεις, ώστε το κοινό μας οικοδόμημα, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να μπορέσει να δώσει απαντήσεις στο μεγάλο αίτημα για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Αλλά ταυτόχρονα να δώσει και απαντήσεις που αφορούν την ανάσχεση του ευρωσκεπτικισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού, που αποτελεί σήμερα πάρα πολύ μεγάλο κίνδυνο».

Από την πλευρά του ο π. Γάλλος Πρόεδρος συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό για όσα πέτυχε για τη χώρα του και αναφερόμενος στη συνεργασία που είχαν το καλοκαίρι του 2015, ανέφερε: «Εκείνη την εποχή είχατε να αντιμετωπίσετε μια μεγάλη πρόκληση». «Μετά περάσατε όλα τα δύσκολα σημεία», προσθέτοντας: «καταφέρατε ώστε να πετύχει η Ελλάδα καλά αποτελέσματα, (τώρα) η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη σήμερα με άλλα προβλήματα, όχι με εκείνο της Ελλάδας. Σήμερα ο νέο θέμα αφορά το μέλλον της Ευρώπης και η Αριστερά εδώ έχει ευθύνη για αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να προοδεύσει, πρέπει κάποια κράτη, η Γαλλία αλλά και η Ελλάδα, να πάμε πιο γρήγορα».

επιστροφή στην κορυφή