Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Προβάδισμα 10,9% της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 

TANEA METRON ANALYSIS1118

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για "ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο"

Προβάδισμα της Ν.Δ. με 10,9 ποσοστιαίες μονάδες δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 37,8% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 26,9% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, η επόμενη εκλογική αναμέτρηση φαίνεται πως οδηγεί σε πεντακομματική Βουλή, με τρίτη δύναμη τη Χρυσή Αυγή (7,2%). Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,9% και το ΚΚΕ με 6,3%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει το 2,5%, η Ένωση Κεντρώων 2,4%, η Ελληνική Λύση 2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,3%.

Το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Σε ό,τι αφορά το προσύμφωνο του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών για την εκκλησιαστική περιουσία το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά οτι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, έναντι 36% που πιστεύει το αντίθετο. Παράλληλα το 50% των ερωτηθέντων, αξιολογεί αρνητικά τη διανομή του υπερπλεονάσματος, έναντι 35% που την κρίνει θετικά.

Σκληρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Εφημερίδα τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτηρίζει «Τα Νέα» το γραφείο Τύπου του κόμματος, με αφορμή τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

«Τα Νέα του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν σήμερα άλλη μια δημοσκόπηση, που δίνει άλλη μία... διαστημική διαφορά υπέρ της ΝΔ» σχολιάζει συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Δεν έφτανε, όμως, αυτό στην εφημερίδα της τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Στον τίτλο της πανηγυρίζει την... οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ. βρίσκεται "στο ψηλότερο σημείο της τριετίας". Με αποτέλεσμα να τους διαψεύσει και να τους επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης, Στράτος Φαναράς».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ. Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του».

επιστροφή στην κορυφή