xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Γ. Γιώργος: Η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει τα Άτομα με Αναπηρία

giannis giorgos portraito

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Την περιθωριοποίηση των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινότητά τους, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τονίζοντας ότι η Πολιτεία οφείλει να συμβάλλει ώστε να συμμετέχουν ισότιμα.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Γιώργου:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) που καθιερώθηκε το 1992, αποτελεί μια ευκαιρία για κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας αυτών των ατόμων.
Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή, επειδή η κοινωνία συχνά δε λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περιθωριοποίηση και τη στέρηση της συμμετοχής τους στα κοινωνικά αγαθά και τις υπηρεσίες τα οποία πρέπει να είναι κοινά σε όλους. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει να προωθεί δράσεις, έτσι ώστε να τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν ισότιμα στα κοινωνικά δρώμενα. Άλλωστε μία δημοκρατική κοινωνία χαρακτηρίζεται ως πολιτισμένη και από την ποιότητα ζωής που εξασφαλίζει στα άτομα με αναπηρία. Ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας πρέπει να επιδιώκεται από όλους μας».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2