Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στη Β. Ελλάδα

paidikipornografiadec18

Ο δράστης ασέλγησε και σε βάρος ανήλικου

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός άνδρα, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο φερόμενος ως δράστης, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, απέστειλε πορνογραφικό υλικό και στη συνέχεια προέβη σε ασελγείς προτάσεις σε βάρος ανηλίκου.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ακολούθησε ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος, από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση στο σπίτι του συγκεκριμένου προσώπου. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη (4 Δεκεμβρίου) ταυτοποιήθηκε η δράση του, αφού προηγουμένως πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο έχει αποσταλεί στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ, η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 111 88

• Στέλνοντας e - mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Μέσω Twitter : @ CyberAlertGR

• Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones) : CYBERKID

• Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/

επιστροφή στην κορυφή