Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Κακές οι συγκοινωνιακές υπηρεσίες του ΟΑΣΘ προς τους πολίτες"

OASTH2 PEDKM

Διαμαρτύρονται οι Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης

Η κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης απασχόλησε την σύσκεψη των Δημάρχων του νομού Θεσσαλονίκης, η οποία συγκλήθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης επισημαίνονται τα εξής:

"Σήμερα, 17 μήνες μετά την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, δρομολογούνται λιγότερα λεωφορεία, των οποίων ο αριθμός βαίνει σταθερά μειούμενος. Τα λεωφορεία καθυστερούν περισσότερο, τίθενται εκτός λειτουργίας συχνότερα και ολοένα περισσότερο. Τις ώρες της αιχμής οι επιβάτες είναι σαν παστές σαρδέλες στα λεωφορεία. Οι πολίτες οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μαθητές, φοιτητές, εργάτες κλπ., εύλογα και δίκαια διαμαρτύρονται.

Ενώνουμε και την δική μας φωνή, την αγωνία και την διαμαρτυρία μας με την φωνή των πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στην άμεση σύσταση και λειτουργία της ΑΣΥΘ Α.Ε προκειμένου να γίνει μέσω ΑΣΕΠ, το συντομότερο δυνατόν, πρόσληψη οδηγών και τεχνικών συντηρήσεων των λεωφορείων προκειμένου να τεθούν σε κυκλοφορία τα 618 λεωφορεία τα οποία έχει σήμερα ο ΟΑΣΘ. Απαιτούνται 1761 οδηγοί, ενώ σήμερα υπηρετούν μόλις 1345 οδηγοί, εκ των οποίων κάποιοι απουσιάζουν λόγω ασθενειών. Σήμερα από τα 618 λεωφορεία του ΟΑΣΘ κυκλοφορούν μόλις 360-365. Οι περικοπές δρομολογίων σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και ξεπερνάνε το 50%.

Απαιτούμε, την άμεση υλοποίηση των εξαγγελιών του Υπουργού για προμήθεια νέων λεωφορείων.

Απαιτούμε από τον ΟΑΣΘ να δίνει ακριβή στοιχεία των δρομολογίων τα οποία πραγματοποιούνται καθημερινά, με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ".

επιστροφή στην κορυφή