ΡΟΗ 24/7:

Καλιφόρνια: Κλόουν με μαχαίρια σπέρνουν τον τρόμο

cloun

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι των περιοχών που εμφανίζονται οι κλόουν – Η αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει τους μεταμφιεσμένους


Όλα ξεκίνησαν όταν οι παραγωγοί της αμερικανικής σειρά τρόμου "American Horror Story" αποφάσισαν να έχουν κλόουν ως κεντρικό θέμα στα τρέιλερ του νέου κύκλου. Οχι όμως, φυσικά, τους γλυκούληδες με τα παιχνίδια, αλλά τους άλλους... Αυτούς που τους βλέπεις νύχτα και κάνεις το κατοστάρι πιο γρήγορα και από τον Μπολτ.

Από αυτό το ανατριχιαστικό (για πολλούς) θέμα, εμπνεύστηκε ένα ζευγάρι, στο Γουάσκο της Καλιφόρνια και άρχισε ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ φωτογραφίας κατά το οποίο ο σύζυγος ντυνόταν με στολή κλόουν και φωτογραφιζόταν μπροστά από μαγαζιά, αξιοθέατα και άλλα σημεία της πόλης, κυρίως το βράδυ. Οι φωτογραφίες αυτές άρχισαν να δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, προσελκύοντας χιλιάδες μηνύματα τρομαγμένων ενδιαφερόμενων.

Μέχρι εκεί όλα καλά... Το ανυποψίαστο ζευγάρι δεν φανταζόταν πως η συγκεκριμένη έμπνευση θα δημιουργούσε πρόβλημα. Αλίμονο. Αρκετοί ενθουσιάστηκαν με τον "κλόουν του Γουάσκο" και έσπευσαν να τον μιμηθούν!

Πρώτο θύμα, η διπλανή πόλη Μπέικερσφιλντ, στην οποία η αστυνομία ανέφερε 16 εμφανίσεις κλόουν.
Από εκεί που οι φωτογραφίες απεικόνιζαν τον κλόουν να κρατάει μπαλόνια και να αναπαριστά τη δημοφιλή σκηνή "Singin in the rain", πλέον οι αναφορές της αστυνομίας στους Los Angeles Times κάνουν λόγο για διαφορετικούς κλόουν που κρατούν αρκετές φορές όπλα ή μαχαίρια. Μέχρι στιγμής αστυνομικοί του Μπέικερσφιλντ δηλώνουν πως θα γίνουν συλλήψεις επ' αυτού, παρ' ότι δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει σε κάποιον να ντυθεί κλόουν. Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αναφορά για επιθέσεις από αυτούς τους κλόουν, ενώ κατά το μοναδικό περιστατικό που ένας 14χρονος είχε ντυθεί κλόουν και τρόμαζε διερχόμενα παιδιά, ο νεαρός οδηγήθηκε σε κελί φυλακής ανηλίκων.

Η αστυνομία του Γουάσκο, δηλώνει πως η ύπαρξη των κλόουν, είναι ένα μέσο να φέρει την κοινότητα πιο κοντά στη γιορτή του Halloween, όμως στο Μπέικερσφιλντ οι κάτοικοι δηλώνουν ενοχλημένοι πως θέλουν να σταματήσει όλο αυτό. Παράλληλα, οι “ηθικοί αυτουργοί” αυτού του πανικού, δηλώνουν πως δεν ήθελαν να δημιουργήσουν τέτοιας έκτασης περιστατικά και καταδικάζουν οποιαδήποτε βίαιη πράξη των μιμητών κλόουν.

επιστροφή στην κορυφή