Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χειροπέδες σε "πορτοφολούδες" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

portofolas770

Η λεία τους περιελάμβανε χρήματα και τραπεζικές κάρτες που χρησιμοπιούσαν στη συνέχεια και ξεπερνά τα 3.000 ευρώ

Στη σύλληψη μελών κυκλώματος που προέβαινε σε κλοπές πορτοφολιών ανυποψίαστων πολιτών σε περιοχές όπου ευνοούνταν συνθήκες συνωστισμού στο κέντρο της πόλης, προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για δύο 19χρονες αλλοδαπές σε βάρος των οποίων, αλλά και γυναίκας συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απάτη με χρήση υπολογιστή.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην περιοχή κέντρου πόλης, έκλεψαν πορτοφόλι διερχόμενης γυναίκας που περιείχε χρήματα και πιστωτική κάρτα, πλην όμως έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν άμεσα από περιπολούντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που προσέτρεξαν στο σημείο.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, οι προαναφερόμενες γυναίκες συνέστησαν συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος. Κατά το χρονικό διάστημα από 22 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου του 2018, προέβησαν σε επιπλέον 5 κλοπές πορτοφολιών, που περιείχαν χρηματικά ποσά και τραπεζικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια αποσπώντας επιπλέον χρήματα. Η λεία τους ανέρχεται συνολικά σε 3.420 ευρώ.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020