Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδονησία: 222 νεκροί από έκρηξη ηφαιστείου και τσουνάμι

ts local walk

Δεκάδες αγνοούμενοι

Στους 222 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 745 στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα της Ινδονησίας από το τσουνάμι που έπληξε το Σάββατο τις ακτές τους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Περίπου 30 άνθρωποι αγνοούνται ενώ εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτίρια έχουν υποστεί «μεγάλες ζημιές» από το τσουνάμι το οποίο έπληξε χθες γύρω στις 21:30 τοπική ώρα (16:30 ώρα Ελλάδος) τις ακτές του Πορθμού της Σούνδας, μεταξύ της Ιάβας και της Σουμάτρας.

Εικόνες τηλεοπτικών συνεργείων δείχνουν δρόμους να έχουν αποκλειστεί από τα συντρίμμια σπιτιών, αυτοκίνητα να έχουν ανατραπεί και πεσμένα δέντρα. Τα νερά από το τσουνάμι παρέσυραν τη σκηνή πάνω στην οποία έπαιζε τοπικό ροκ συγκρότημα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον ενός μουσικού. Οι υπόλοιποι αγνοούνται.

Δεκάδες κτίρια έχουν καταστραφεί από το παλιρροϊκό κύμα που έπληξε τις παραλίες της Νότιας Σουμάτρας και στα δυτικά της Ιάβας.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πανικόβλητους κατοίκους να κρατούν φακούς και να αναζητούν καταφύγιο σε υψίπεδα.

kathimerini.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020