xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Με ποντιακό γλέντι θα υποδεχθούν το 2019 στο "Μαγεμένο Στρατόπεδο"

semertzitis 1

Αναβίωση ποντιακών εθίμων και κεράσματα με αυθεντικά ποντιακά εδέσματα

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο «Μαγεμένο Στρατόπεδο» οδεύουν προς την κορύφωσή τους και ο Δήμος Παύλου Μελά προσκαλεί τους πολίτες από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, να υποδεχτούν το 2019, μέσα στο πρώην στρατόπεδο και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, με ποντιακά πρωτοχρονιάτικα έθιμα, χορούς και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας.

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους συλλόγους ποντίων του Δήμου Παύλου Μελά, προετοίμασε εκδήλωση για την αλλαγή του χρόνου που περιλαμβάνει αναβίωση ποντιακών εθίμων, κεράσματα για όλους τους επισκέπτες με αυθεντικά ποντιακά εδέσματα, που θα επιμεληθούν προσωπικά Πόντιες κυρίες, χορούς από Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Αλέξανδρο Υψηλάντη Ηλιούπολης, Ένωση Ποντίων Πολίχνης και ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με τους Αλέξη Παρχαρίδη, Μπάμπη Ιωακειμίδη, Μιχάλη Τακματζίδη.

Οι εκδηλώσεις της Δευτέρας 31 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν από τις 19.00 και θα ολοκληρωθούν 30΄ μετά τον ερχομό του νέου έτους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κατοίκους και επισκέπτες. Να τονιστεί ότι η κεντρική εξέδρα και όλοι οι βοηθητικοί χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις είναι προστατευμένοι από τις όποιες καιρικές συνθήκες.

επιστροφή στην κορυφή