xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το Κολέγιο "ΔΕΛΑΣΑΛ" συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

codeweek-poster

Στόχος η εξοικείωση των παιδιών με τον προγραμματισμό και την τεχνολογία

 

Με δραστηριότητες που αφορούν το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, που οργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την Ευρωπαική Επιτροπή, αλλά και από κινήματα προγραμματισμού και εκπαίδευσης, καθώς και από σημαντικές εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής. Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι η εξοικείωση εκατομμυρίων παιδιών με τον προγραμματισμό και την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα», το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετέχει με τις παρακάτω δραστηριότητες:

Νηπιαγωγείο "Le Petit La Salle": Bee Bot και τα σχήματα

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου θα παίξουν με το βραβευμένο ρομπότ προγραμματισμού, Bee Bot, και θα προσπαθήσουν να αναγνωρίσουν σχήματα, να τα εντοπίσουν και να προγραμματίσουν ανάλογα την κίνηση του Bee Bot επάνω στις ειδικές επιφάνειες εργασίας.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 16 &17 Οκτωβρίου 2014

Δημοτικό: Scratch. Παίζω και μαθαίνω

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης θα αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με βασικές έννοιες προγραμματισμού, μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Scratch. Η γάτα, ήρωας του Scratch, θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια μέσω του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 14 &15 Οκτωβρίου 2014

Γυμνάσιο: Βασικές έννοιες προγραμματισμού

Εισαγωγή στην έννοια του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν είναι:

- το TEST4U, το οποίο περιλαμβάνει HTML, CSS, JavaScript, PHP και MySQL μαθήματα και παραδείγματα.

- η γλώσσα προγραμματισμού Scratch (http://scratch.mit.edu/), με την οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει διαδραστικές ιστορίες, παιχνίδια και κινούμενα σχέδια μέσω του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 13-17 Οκτωβρίου 2014

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 18:44
επιστροφή στην κορυφή