xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Υπό τη σκιά βανδαλισμών τα Θεοφάνεια στο Δήμο Νεάπολης- Συκεών

pisina neap vandalismoi 2

Άγνωστοι εισέβαλαν τη νύχτα στη δημοτική πισίνα Νεάπολης, όπου επρόκειτο να γίνει η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων και προκάλεσαν καταστροφές

Ούτε οι έντονες καιρικές συνθήκες, ούτε η θρησκευτική κατάνυξη της μεγάλης γιορτής των Θεοφανείων ήταν αρκετά για να αποτρέψουν την παραβατική συμπεριφορά και τους βανδαλισμούς που προκάλεσαν άγνωστοι, στο χώρο όπου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί η μία εκ των δύο τελετών Αγιασμού των Υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη Δ.Ε. Νεάπολης.

Πρόκειται για τη δημοτική πισίνα της Νεάπολης (περ. Στρεμπενιώτη), στην οποία επρόκειτο να γίνει η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, χοροστατούντος του μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεων και Συκεών κ.κ. Βαρνάβα, και παρουσία της υφυπουργού Εξωτερικών Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά. Στόχος των δραστών, οι οποίοι ξημερώματα της ημέρας των Θεοφανείων εισέβαλαν στον χώρο, κατέστρεψαν και πέταξαν στην πισίνα καδρόνια, ξαπλώστρες, φωτιστικά και καρέκλες, ήταν προφανώς η ακύρωση της τελετής, η οποία είχε ούτως ή άλλως ακυρωθεί από την προηγούμενη ημέρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

pisina neap vandalismoi 4

«Είναι η πολλοστή φορά στην περιοχή μας που παρουσιάζονται φαινόμενα παραβατικότητας, παρανομίας και εγκληματικών ενεργειών, και αυτό συνδέεται άμεσα, και το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, με την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης» δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, υπενθυμίζοντας την προ ενός έτους περίπου εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, ευχόμενος ταυτόχρονα «Καλή Φώτιση» προς κάθε κατεύθυνση.

pisina neap vandalismoi 5

O Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών κ.κ. Βαρνάβας ιερούργησε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Νεάπολη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε τον αγιασμό, δια της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, προσφέροντας την ευλογία σε όλους.

Παρόντες ήταν η υφυπουργός Εξωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Δημήτρης Μπίκος, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

επιστροφή στην κορυφή