xrysopoulos 2020n

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στη δίνη της κακοκαιρίας η Χαλκιδική

poluguros xioni ath2

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

"Σοφία", "Τηλέμαχος", "Υπατία", σειρά έντονων καιρικών φαινομένων από τα οποία δοκιμάστηκε η Χαλκιδική την τελευταία εβδομάδα με έντονες χιονοπτώσεις και παγετό, ακόμη και στις παραλιακές περιοχές, που δημιούργησαν από τη μια ένα μαγευτικό χειμωνιάτικο σκηνικό και από την άλλη σειρά προβλημάτων με διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, αλλά και στην κυκλοφορία των οχημάτων, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων και των μηχανημάτων των Δήμων και της Περιφέρειας.
Παρά την ύφεση των φαινομένων, αρκετές περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Χαλκιδική αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Να σημειώσουμε ότι κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κασσάνδρας, στο Δήμο Αριστοτέλη δεν λειτούργησαν τα σχολεία στη Δ.Ε. Μ. Παναγίας, στη Δ.Ε. Αρναίας και στη Δ.Ε. Σταγείρων – Ακάνθου (ενώ κανονικά λειτούργησαν τα σχολεία στην Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Ουρανούπολη και Αμμουλιανή), ενώ στο Δήμο Ν. Προποντίδας δεν πραγματοποιούνται μαθήματα Νηπιαγωγείο Λακκώματος, στο 4ο Νηπιαγωγείο Καλλικρατείας και στο Γυμνάσιο - Λύκειο Σημάντρων, στο οποίο μάλιστα χθες αποκολλήθηκαν σοβάδες, χωρίς ωστόσο να τραυματίσουν κάποιον μαθητή (δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο halkidikifocus εδώ). Επίσης και στο Δήμο Πολυγύρου κλειστά παρέμειναν όλα τα σχολεία, εκτός από αυτά που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη ((Ορμύλια, Μεταμόρφωση, Γερακινή Καλύβες, Όλυνθος), στα τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 9.30 π.μ.

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου

Στο μεταξύ, με νεότερη ανακοίνωσή της, η Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρει ότι με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:
- στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη)
- στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου (μέσω Παλαιοκάστρου) από το 49 έως το 63 χιλιόμετρο
- στην επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου – Ταξιάρχη
- στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας – Ολυμπιάδος
- στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας - Ουρανούπολης από το 15 έως το 21 χιλιόμετρο
- στην επαρχιακή οδό Παλαιόχωρας – Νέας Απολλωνίας
- μέσα στους οικισμούς Βάβδου, Σανών, Δουμπιών και Παλαιόχωρας
- στη δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά)
- σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του Αγίου Όρους.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2