Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Φωταγωγήθηκε το "φεγγαράκι" στη Θεσσαλονίκη

FEGG THES

Στη Νέα Παραλία

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η εκδήλωση για την τοποθέτηση και τη φωταγώγηση του γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή», εντός του Θερμαϊκού στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Το έργο είναι του γλύπτη Παύλου Βασιλειάδη, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τον δήμο και τον παιδικό του φίλο Σταύρο Ανδρέαδη, ο οποίος έκανε την δωρεά, μίλησε για την ιστορία του έργου που ξεκίνησε πίσω το 1995 και σε μια έκθεση των Δημητρίων.

«Ευχαριστώ τον δήμο, που αφού πέρασε από 40 κύματα, φρόντισε να έρθει και πάλι εδώ», ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης.

«Ήταν δύσκολο και μπορώ να αντιληφθώ και τη δυσκολία που είχαν οι υπηρεσίες να δώσουν τις σχετικές άδειες. Αυτό τελικά έγινε. Σήμερα είναι μια ωραία στιγμή. Έχουμε ανάγκη αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε τέτοιες στιγμές χαρές», δήλωσε ο Σταύρος Ανδρεάδης.

Τη φωταγώγηση του εντυπωσιακού γλυπτού έκανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

"Αφού έκανε μια μεγάλη βόλτα τα τελευταία χρόνια και ελαφρώς κακόπαθε κιόλας, χάρις στη δωρεά του κ. Σταύρου Ανδρεάδη, μπήκε πάλι στη θέση του. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην έχουμε παρατράγουδα", τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την κλοπή χαλκού 3.5 τόνων από τη Νέα Παραλία το οποίο χαρακτήρισε ντροπή για την πόλη.

"Με την ολοκλήρωση της δωρεάς του κ. Ανδρεάδη για τον δήμο, που είναι η αναβάθμιση και η συντήρηση των δύο πρώτων πάρκων στη Νέα Παραλία, μπαίνουμε σιγά σιγά σε μία άλλη κατάσταση. Ομορφαίνει η Νέα Παραλία, ακόμα περισσότερο από το όσο είναι και έχουμε και μέλλον", σημείωσε.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε ότι είναι ευθύνη όλων των Θεσσαλονικέων να προστατεύουμε τη Νέα Παραλία.

"Το φεγγαράκι επέστρεψε στην παραλία πιο όμορφο, πιο επιβλητικό, πιο μαγευτικό, να συντροφεύει τις μέρες και τις νύχτες μας. Η φωταγώγηση του σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία μετά και τα τελευταία περιστατικά βανδαλισμού της Νέας Παραλίας. Είναι ευθύνη και υπόθεση όλων των Θεσσαλονικέων να προστατεύουμε τη Νέα Παραλία", τόνισε η κ. Νοτοπούλου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ακόμα, μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και Κώστας Γκιουλέκας, αντιδήμαρχοι καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Ψωμιάδης.

με πληροφορίες από thestival.gr

φωτογραφία: INTIME

επιστροφή στην κορυφή