ΡΟΗ 24/7:

Το έργο "Θεοφάνης ο Έλληνας" παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη

Dxbtk7pXgAUi8mq

Ωδή στον θεμελειωτή της Ρώσικης αγιογραφίας

Το έργο "Θεοφάνης ο Έλληνας" του συνθέτη Σάββα Καρατζιά το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 21.00, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα ορατόριο για χορωδία ensemble, το οποίο αναφέρεται στο έργο του μεγαλύτερου αγιογράφου-ζωγράφου Θεοφάνη του Έλληνα και αγαπήθηκε από την πρώτη του κιόλας εκτέλεση από το κοινό της Ρόδου αλλά και τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο «Θεοφάνης ο Έλληνας» αποτελεί πρωτότυπη σύνθεση του Σάββα Καρατζιά, ο οποίος εμπνεύστηκε από την περιπετειώδη πορεία του Θεμελιωτή της Ρωσικής Αγιογραφίας, που φθάνει ως εμάς μέσα από την τέχνη της εικόνας και των έργων του που σώζονται ως σήμερα.
Ο μεγάλος αγιογράφος Θεοφάνης, είναι μια μεγάλη προσωπικότητα του Μεσαίωνα που σε δύσκολους χρόνους, μετέφερε πολιτιστικές επιρροές και αξίες από την Κωνσταντινούπολη στις μεγάλες πόλεις της Ρωσίας.

επιστροφή στην κορυφή