Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Η Ν.Δ. θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών" (ΒΙΝΤΕΟ)

50686013 770819266625876 8390100303566864384 n

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Κακή» χαρακτήρισε εκ νέου τη Συμφωνία των Πρεσπών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωσή της στο ελληνικό κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως είναι αδιανόητο το γεγονός ότι «καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης».

Σε δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Ανέφερε, επίσης, ότι «όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συμφωνία «για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει».

Προανήγγειλε, δε, ότι η Ν.Δ. θα προσέλθει στη συζήτηση συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα, προκειμένου «να εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία».

«Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος στην Επιτροπή -και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις να δω- δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας;», διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως ο δεύτερος λόγος που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη είναι για να παράσχει την αμέριστη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος της πόλης. Περιέγραψε τον κ. Ταχιάο ως έναν άνθρωπο με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, που αγαπά την πόλη του και έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο.

«Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Και στη συνάντηση την οποία θα έχω με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

επιστροφή στην κορυφή