ΡΟΗ 24/7:

Ανοίγει η αυλαία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη

paraktia kwpilasia

- Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης
- Χορηγός της Κωπηλατικής Ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης το Porto Carras Grand Resort


Με την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, ξεκινάει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας 2014, που διοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. και η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων.
Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει με τους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του ΕΚΟΦΝΣ Ιωάννης Καρράς και ο Πρόεδρος της FISA (Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας) Jean-Christophe Rolland. Στις 19.20 η συνθέτρια – Θεραμινίστρια May Roosevelt θα παρουσιάσει συνθέσεις εμπνευσμένες από ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και η τελετή θα κλείσει με τη “Γοργόνα, η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου” που είναι μια μουσική, χορευτική και θεατρική αναπαράσταση του λαϊκού θρύλου, βασισμένη στο διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα ''Η Γοργόνα''.

Σκάφη από όλο τον κόσμο στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Σκάφη ακόμη κι από το μακρινό Χονγκ Κονγκ αλλά και το Περού θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας, όπου ο αριθμός των συμμετοχών ανέρχεται στους 370 αθλητές κι αθλήτριες που θα στελεχώσουν 140 πληρώματα από 22 χώρες όλου του κόσμου.
Η μερίδα του λέοντος βέβαια ανήκει στην Ευρώπη από την οποία μετέχουν όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις της Κωπηλασίας, ενώ η αποστολή του Περού φεύγοντας θα παραλάβει και την σημαία των αγώνων αφού έχει αναλάβει την διοργάνωση του επόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στην πρωτεύουσα Λίμα σε δώδεκα μήνες από τώρα.
Την πολυπληθέστερη ομάδα διαθέτει η Γαλλία με 72 αθλητές κι αθλήτριες ενώ ακολουθούν η Ιταλία με 55, η Γερμανία με 31, η Ισπανία με 20 και η Ελλάδα με την Ουγγαρία που έχουν από 18.

Και το Porto Carras εκεί

Το Porto Carras Grand Resort αποτελεί περήφανο χορηγό της Κωπηλατικής Ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποτελούμε κι εμείς πλέον κομμάτι της Κωπηλατικής Ομάδας του Ν.Ο.Θ. καθώς αναγνωρίζουμε σε κάθε ένα από τα μέλη και στο σύνολο της ομάδας, ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό, τη θάλασσα, το ευ αγωνίζεσθαι και ενωμένοι πάντοτε προσπαθούν για το καλύτερο.
Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της ομάδας καλή επιτυχία!
Θα είμαστε στο πλευρό τους, στηρίζοντας κάθε προσπάθειά τους, ώστε να συνεχίσουν να καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες, χαρίζοντάς μας μοναδικές αθλητικές στιγμές».

 

επιστροφή στην κορυφή