Κέικ με γύρη, μέλι και κανέλα
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Εναλλακτικό το κεκάκι μας! Και να ξέρατε πόσο καλό κάνει η γύρη στον οργανισμό μας... Θα μάθουμε όμως σύντομα! Για την ώρα, πάμε να φτιάξουμε κέικ!
Υλικά:
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
1 ½ κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
3 αβγά
κανέλα
3-4 κουτ. σούπας Μέλι Σίθων, από άνθη πορτοκαλιάς
γύρη Σίθων
Εκτέλεση:
-Σε μια μεγάλη μπασίνα, προσθέτουμε τα υλικά μας, και να ανακατεύουμε με ένα σίρμα. Χτυπάμε καλά, μέχρι να εξαφανιστούν όλοι οι σβόλοι από το αλεύρι.
- Κανέλα, αν δε μας αρέσει , δεν βάζουμε. Προσωπικά, πασπαλίζω ελαφρά, ίσα να δώσω ένα ελαφρύ άρωμα.
-Σε λαδωμένη φόρμα, γυρίζουμε όλο το χυλό που έχουμε φτιάξει. Με το κουτάλι, προσθέτουμε το μέλι και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, κάνουμε γλυκά, κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε το μέλι μας να πάει στο εσωτερικό του κέικ.
-Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά. Αντιστάσεις και αέρας, απαραίτητα!
-Σε ένα μπολάκι, λίγο νεράκι και λίγο μέλι, δημιουργούν μια «κόλα», που θα μας χρειαστεί για το πασπάλισμα της γύρης.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 2,40 ευρώ
Μερίδες: 20 φέτες / 1 μεγάλη φόρμα κέικ
Στηρίζουμε τα προιόντα του τόπου μας!
Η συνταγή μας, έγινε με προιόντα Σίθων.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου