Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός" (ΒΙΝΤΕΟ)

50754258 294051824802242 6686628167014154240 n

Ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

Την αύξηση από την 1η Φεβρουαρίου του κατώτατου μισθού κατά 11%, στα 650 ευρώ μηνιαίως, και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό η κυβέρνηση προχωρά σε «μία εμβληματική για τον κόσμο της εργασίας πρωτοβουλία. Μία αύξηση που θα τονώσει και την πραγματική οικονομία».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι ιστορική, γιατί είναι η πρώτη μετά την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς προχωρήσει και να ολοκληρώσει το έργο της η κυβέρνηση στο τέλος της συνταγματικής της θητείας το φθινόπωρο του 2019», υπογράμμισε.

«Οι μεγάλες θεσμικές και κοινωνικές τομές πρέπει να υλοποιηθούν από μια κυβέρνηση που μπορεί και ξέρει. Από την κυβέρνηση που κατάφερε την έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων, από την κυβέρνηση που κατέστησε το δημόσιο χρέος βιώσιμο και επανέφερε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως σήμερα εκκίνησε και η διαδικασία έκδοσης 5ετους ομολόγου, σημειώνοντας πως αυτό το γεγονός κατεδαφίζει άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές χρήματος. «Δεν αντιμετώπιζουμε επικοινωνικά αυτό το θέμα αλλά με σοβαρότητα. Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα και σκληρή δουλειά με προσανατολίσμό το όραμά μας που είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Στόχος τον Οκτώβριο του 2019 οι πολίτες να συγκρίνουν και να κρίνουν», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Και όλοι βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι μια διαφορετική χώρα. Στόχος μας να αφήσουμε πίσω την κρίση και τις αιτίες που τη δημιούργησε. Να κάνουμε τη χώρα πρωταγωνίστρια στην περιοχή», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας πως αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια εποχή φιλίας και ευημερίας και την ήττα των εθνικισμών.

«Δεν είναι ο λόγος της ιστορικότητας του υπουργικού συμβουλίου, μόνο η ψήφος εμπιστοσύνης, η συμφωνία των Πρεσπών και η έκδοση ομολόγου», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. «Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος, ένα θέμα που ακουμπά στον πυρήνα του κοινωνικού ζητήματος και των κοινωνικών αντιθέσεων. Το ζήτημα του κατώτατου μισθού, το οποίος έχει κομβική σημασία για έμας».

«Μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια έχουμε πλέον τη δυνατότητα, με ασφάλεια, να υλοποιήσουμε τέτοιες επιτυχίες», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, που ανέφερε ότι δεν είναι πυροτέχνημα.

«Με σειρά νομοθετημάτων και τη σκληρή δουλειά του ΣΕΠΕ αντιμετώπισαμε τη μαύρη εργασία και τη μειώσαμε από το 20% στο 9%. Μπορούμε να μετατρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα που παράλαβαμε σε μία κατάσταση κανονικότητας. Έχουμε επαναφέρει το καθεστώς προστασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, κάτι που έχει οδηγήσει σε αυξήσεις μισθών σε 100.000 εργαζόμενους και η τρίτη επιτυχία αφορά τη μείωση της ανεργίας από το 27% το 2014, στο 18,3% σήμερα που αντιστοιχεί σε δημιουργία 350.000 θέσεων από τη στιγμή που παραλάβαμε», υπογράμμισε.

«Προχωρούμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μηνιαίως, όσο και στην κατάργηση του υποκάτωτου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών», κατέληξε ο κ. Τσίπρας καταχειροκροτούμενος από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

επιστροφή στην κορυφή