Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θανάτωση σκύλων στην Ορμύλια Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

dog orm msc1

Φόλες στο κεντρικό πάρκο πέταξαν ασυνείδητοι

Ακόμη ένα θλιβερό κρούσμα θανάτωσης αδέσποτων ζώων σημειώθηκε στη Χαλκιδική, επαναφέροντας στο προσκήνιο το συχνό φαινόμενο κακοποίησης ανυποψίαστων τετράποδων.

Το πρωί της Πέμπτης, κάτοικοι της Ορμύλιας αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα στο χώρο του πάρκου. Δύο αδέσποτα σκυλιά κείτονταν νεκρά από φόλα.

«Η εικόνα που παρουσίαζαν τα άτυχα ζώα ήταν φρικτή, καθώς είχαν αφρούς προφανώς από λήψη δηλητήριου», ανέφερε στο halkidikifocus.gr ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας Γιώργος Ματέας. «Ο δράστης ή οι δράστες πιθανόν να χρησιμοποίησαν ένα είδος τοξικού γεωργικού φαρμάκου που έχει απαγορευτεί η χρήση του σε καλλιέργειες και είναι ιδιαίτερα ισχυρό», εκτίμησε ο ίδιος.

dog orm msc2

Όπως εξήγησε ο κ. Ματέας στο halkidikifocus.gr, τα συγκεκριμένα κατοικίδια βρίσκονταν στο κέντρο της Ορμύλιας υπό την επιτήρηση του Δήμου Πολυγύρου, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων. «Ήταν ακίνδυνα ζώα και δεν ενοχλούσαν κανέναν πολίτη», υποστήριξε κατηγορηματικά ο τοπικός Αντιδήμαρχος. «Στο παρελθόν, σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώναμε ότι κάποιο αδέσποτο παρουσίαζε επιθετική συμπεριφορά το απομακρύναμε με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή της Ορμύλιας ο αριθμός των αδέσποτων είναι σχετικά μικρός σε σχέση με άλλες περιοχές. «Ως Δημοτική Αρχή μεριμνούμε για τη στείρωση, τον εμβολιασμό και την περίθαλψη των συγκεκριμένων τετράποδων. Κάθε χρόνο συνάπτουμε σύμβαση με κτηνίατρο ενώ βρισκόμαστε σε συνεργασία και με φιλοζωικές οργανώσεις και σωματεία. Επιπλέον, προχωρούμε και στη διαδικασία της υιοθεσίας αδέσποτων από πολίτες, οι οποίοι εκφράζουν τη σχετική επιθυμία», γνωστοποίησε ο κ. Ματέας.

Τα δύο άτυχα σκυλιά περισυλλέγησαν από συνεργεία του Δήμου και έγινε υγειονομική ταφή, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2