ΡΟΗ 24/7:

Ανατρέπονται όσα ξέρατε για τις γρήγορες δίαιτες

Diaita-diet-e1413529334960

Όσον αφορά την απώλεια βάρους και τη διατήρηση των παραπανίσιων κιλών μακριά, τα αργά και σταθερά βήματα ανέκαθεν θεωρούνταν η καλύτερη προσέγγιση.

Τώρα, όμως, έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Lancet Diabetes and Endocrinology» έρχεται να αντικρούσει τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές, που προτείνουν να χάνουμε βάρος σταδιακά, προκειμένου να το κρατήσουμε μακριά για πάντα.

Σύμφωνα με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, η απώλεια βάρους μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική, ακόμα και αν γίνει πιο γρήγορα. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι εκείνοι που ακολουθούν τις λεγόμενες «crash diets» δεν έχουν περισσότερες πιθανότητες να ανακτήσουν το χαμένο βάρος σε σχέση με εκείνους που αδυνατίζουν σταδιακά.

Στη διάρκεια της μελέτης 200 παχύσαρκοι ενήλικες ακολούθησαν είτε ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων για γρήγορη απώλεια βάρους είτε ένα πρόγραμμα 36 εβδομάδων για σταδιακή απώλεια. Όσοι έχασαν πάνω από 12,5% του βάρους τους ακολούθησαν στη συνέχεια ένα διαιτολόγιο συντήρησης για διάστημα τριών ετών. Τέσσερις στους πέντε της πρώτης ομάδας έφτασαν στο επιθυμητό βάρος, ενώ από την δεύτερη ομάδα οι μισοί. Επίσης, οι συμμετέχοντες και στις δύο ομάδες ανέκτησαν περίπου το 71% του βάρους που είχαν χάσει μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια.

Βέβαια, οι ειδικοί προειδοποίησαν σχετικά με τους κινδύνους, που κρύβουν οι εξαντλητικές δίαιτες, καθώς δεν προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών απαραίτητων για την υγεία μας.

http://www.4news.gr/

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2