Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

ΥΠΑΑΤ: "Όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς ας αναλάβουν τις ευθύνες τους"

YPAAT external

Απάντηση στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε σύσκεψη των αγροτοσυνδικαλιστών στη Νίκαια της Λάρισας προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις. (δείτε εδώ)

Ειδικότερα, το υπουργείο επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Με την αδιάλλακτη στάση τους και την άρνησή τους να προσέλθουν σε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι των αγροτών που απαρτίζουν την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποδεικνύουν ότι δεν θέλουν να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους.

Ενώ υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον Υπουργό, κ. Σταύρο Αραχωβίτη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ζητά να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ή τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει αποδείξει όλο αυτό το διάστημα ότι είναι ανοιχτή σε συναντήσεις με όλους τους εκπροσώπους των αγροτών και των συνεταιρισμών από ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ από τις 14 Δεκεμβρίου έχει απαντήσει γραπτά σε ένα προς ένα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, από την οποία ζητούσε έστω και την ύστατη στιγμή να προσέλθει σε διάλογο και να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση.

Ακόμα και σήμερα στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τη Μεσσηνία. Επομένως, είμαστε εδώ στο ΥπΑΑΤ καθημερινά για όσους πραγματικά επιδιώκουν την εξεύρεση λύσεων μέσα από διάλογο. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν τι έχουμε ήδη καταφέρει για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, αλλά και τη χάραξη προοπτικής για τον πρωτογενή τομέα.

Όσοι εμμένουν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε αποκλεισμούς του διαλόγου, ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους απέναντι στον αγροτικό κόσμο. Ελπίζουμε ότι ο διάλογος δεν θα κλείσει στα μπλόκα, αλλά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων".

επιστροφή στην κορυφή