ΡΟΗ 24/7:

Υπεγράφη το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ της πΓΔΜ

nato shmaia

«Ιστορική μέρα» τη χαρακτήρισε ο Γ.Γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας - Την Παρασκευή η ψήφιση στη Βουλή

Υπεγράφη το πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, του Υπουργού Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ και εκπροσώπων των 29 χωρών μελών.
Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου η πΓΔΜ θα μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ως παρατηρητής, μέχρι την επικύρωση του πρωτοκόλλου από όλες τις συμμαχικές χώρες, ώστε να γίνει το 30ό μέλος.
Ο κ. Στόλντενμπεργκ χαρακτήρισε ως «ιστορική μέρα» την υπογραφή του πρωτοκόλλου και συνεχάρη Αθήνα και Σκόπια για την επίλυση της διαφωνίας σχετικά με την ονομασία, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Η ένταξή σας θα φέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια, κάτι που είναι καλό για το ΝΑΤΟ».

Την Παρασκευή η ψήφιση του πρωτοκόλλου στην ελληνική Βουλή

Στο μεταξύ η συζήτηση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ορίστηκε να ξεκινήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής αύριο Πέμπτη στις 2.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια την επόμενη μέρα, Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, με την ψήφιση του.

επιστροφή στην κορυφή