Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Φωνές στο Σκοτάδι"

fones sto skotadi abr gefyropoulos19

Το διήγημα τρόμου του Αβραάμ Γεφυρόπουλου

Οι Εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν με μεγάλη χαρά την κυκλοφορία του νέου διηγήματος τρόμου "Φωνές στο Σκοτάδι", του συγγραφέα Αβραάμ Γεφυρόπουλου. Άγνωστες, σκοτεινές, αιματοβαμμένες ιστορίες. Εμπνευσμένες από την πραγματικότητα και ταυτόχρονα τόσο φανταστικές, οι σκέψεις που δεν θέλουμε να κάνουμε, οι χαρακτήρες που δεν θέλουμε να ξέρουμε... Κι όμως!

"Οι Φωνές στο σκοτάδι είναι ιστορίες βγαλμένες από τα εβένινα κατάστιχα μίας ανατριχιαστικής ονειροφαντασίας που προκαλεί τους θαρραλέους αναγνώστες να αποτολμήσουν μία κατάδυση στα σκωπτικά και ανεξερεύνητα βάθη του αγνώστου.

-Στο Χάρος FC ζητωκραυγάζουμε με φανατισμό για τις θανάσιμες περιπέτειες μίας ποδοσφαιρικής ομάδας και τις προσπάθειες που καταβάλει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα της βίας και της ανομίας...

-Η Σκοπιά είναι η εσωτερική σύγκρουση ενός νεοσύλλεκτου φαντάρου, ο οποίος πνίγεται από το παράλογο άγχος τού εύθραυστου συναισθηματικού του κόσμου...

-Στο Αιδοίο για δάγκωμα παρακολουθούμε έντρομοι τα δεινά ενός κατά συρροή δολοφόνου νεαρών γυναικών...

-Στα Νυχτοπερπατήματα και Αστροφεγγιές σπάνε τα τύμπανα της αυτοκυριαρχίας μας, από τις φωνές του ζευγαριού ομοφυλόφιλων του πάνω ορόφου, που αντιμετωπίζει ίσως την πιο θανάσιμη κρίση στη σχέση του...

-Στο Πεθαίνω να δω τη συλλογή σου διασφαλίζουμε τα σπάνια αντικείμενα που βρίσκονται στην κατοχή μας, διότι η ζωή μας έχει μεγαλύτερη αξία...

-Ο Απογυμνωμένος Παρίας είναι μία σπονδή στον απόκληρο της διπλανής πόρτας. Είναι εκείνος που αξίζει την προσοχή και την ανθρωπιά μας. Είναι εκείνος που περιπλανιέται στους άδειους δρόμους της αποκτηνωμένης πόλης...", περιγράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Ο Συγγραφέας

"Μία αποκαλυπτική νύχτα χωρίς φεγγάρι, πίσω στο μακρινό 1990, αποφάσισα να έρθω κι εγώ στον κόσμο μας, για να διαπιστώσω αν αξίζει πράγματι όλος αυτός ο ντόρος που γίνεται γι' αυτόν στα μεταφυσικά πηγαδάκια των Αιώνιων Ιδεών του Πλάτωνα. Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη, αλλά δεν είχα περιθώρια επιλογής, καθώς η αμφιβολία μου ως σπερματοζωάριο να βγω στο Φως ή μήπως να το ξανασκεφτώ ήταν εξουθενωτικά θανάσιμη.

Η επίγεια περιπλάνησή μου με ταξίδεψε σε διάφορες συνοικίες του Πειραιά, με τελευταία αυτή του εξωτικού Κερατσινίου, «μυστικιστικού» χώρου αντίρροπων Δυνάμεων, που για ευχή ή κατάρα αποτελούν το δικό μου Σύμπαν. Προσπαθώ να είμαι επιλεκτικός αλλά συνήθως, όταν κάνω σχέδια, ο θεός της Παράνοιας γελάει μαζί μου.

Φανατικός υπέρμαχος της άποψης ότι ζούμε ήδη στην κόλαση. Παγιδευμένοι στα καζάνια της ανθρώπινης μωρίας, πασπαλισμένοι με μπόλικη ματαιόδοξη μισαλλοδοξία, δημιουργούμε μόνοι μας τα τέρατα που μας αξίζουν.

Όμως εξαιτίας της ευαίσθητης επιδερμίδας μου, δεν αντέχω στις υψηλές θερμοκρασίες και επιχειρώ κάθε λίγο και λιγάκι να δραπετεύω, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσω τα (κρυφά;) νοήματα της ζωής.

Η Γνώση είναι ισχύς και ενίοτε η μέθοδος με την οποία οι άνθρωποι έρχονται κοντά. Έχοντας δημοσιογραφικές ανησυχίες, η περιέργειά μου για την κατανόηση της καρδιάς και των σκοτεινών μυστικών που αυτή κρύβει ως άλλη σπαγκοραμμένη γεροντοκόρη, με έχει προκαλέσει να μελετήσω πολιτικές επιστήμες και εγκληματολογία.

Οι αδυναμίες μου είναι η λογοτεχνία και η συγγραφή άρθρων και ιστοριών. Ουδείς αναμάρτητος άλλωστε.

Οι λέξεις είναι μαγεία, μα δίχως καθοδήγηση και σκοπό χάνουν το νόημά τους. Αν ανακαλύψουμε ξανά το χαμένο νόημα, ίσως σημάνει η ώρα που ο ταλαιπωρημένος Βελζεβούλης κατεβάσει ρολά, πηγαίνοντας διακοπές στο διάολο κι εμείς δημιουργήσουμε την πραγματικότητα που αρμόζει στις αρχές του ανθρωπισμού".

επιστροφή στην κορυφή