Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Τελεσίγραφο" Καμμένου σε Παπαχριστόπουλο (ΒΙΝΤΕΟ)

anel kammenos papaxristopoulos 1021x580

Θα τον διαγράψει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ αν δεν παραδώσει την έδρα

Την απόφασή του να διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο ανακοίνωσε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ο Πάνος Καμμένος, την Πέμπτη, αν μέχρι το πρωί της Παρασκευής και πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για την κύρωση του Πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, δεν παραδώσει την έδρα του.

«Ομόφωνα ζητήσαμε από τον κ. Παπαχριστόπουλο μέχρι την αρχή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, όπως είχε υποσχεθεί, ώστε να αναλάβει την ευθύνη πλέον ο πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Κουίκ για την ψήφιση ή όχι της συμφωνίας αυτής, και, βεβαίως, την εφαρμογή της απόφασης του Παπαχριστόπουλου, την έδρα να μην την κρατήσει για τον εαυτό του, αλλά να την παραδώσει στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

«Αν ο κ. Κουίκ το κάνει αυτό με την παραίτησή του ή με την παραμονή στην Κ.Ο θα ήταν δική του ευθύνη και οτιδήποτε συνέβαινε από εκεί και πέρα», πρόσθεσε.

«Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντας ότι έχει υποσχεθεί στον κ. Βούτση να ψηφίσει την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Του ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς δεν μπορούμε, πλέον, να ανεχθούμε άλλη παράταση αυτής της ιστορίας. Στην πρώτη ψηφοφορία το δεχθήκαμε, με την έννοια ότι είχε πει ότι θα παραδώσει την έδρα, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει πιθανότητα οι ΑΝΕΛ, με όποιο κόστος κι αν έχει αυτό, να επιτρέψουμε μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να εκτελέσει τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Αύριο το πρωί, λοιπόν, με την έναρξη της συζήτησης, αν ο κ. Παπαχριστόπουλος δεν κάνει πράξη την υπόσχεσή του να παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, με επιστολή μου θα διαγραφεί από την ΚΟ», υπογράμμισε ο Π. Καμμένος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση αποσαφήνισε ότι «(τον διαγράφω) με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ερωτηθείς για τον κ. Κουίκ, απάντησε: «Ο κ. Κουίκ έχει να επιλέξει με τον πρωθυπουργό αν θα είναι μέλος της ομάδας των αποστατών, αν δηλαδή με προτροπή του πρωθυπουργού και ανταλλαγή της ψήφου του με θέση στο υπουργείο, θα μπει στο πάνθεον της κυβέρνησης αποστατών και αν ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτό το οποίο έκανε με την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος είχε δώσει παράταση στην παραίτησή του έως και αύριο, έπειτα από παρότρυνση του προέδρου της Βουλής, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου για τα Σκόπια.Υπενθυμίζεται ότι παραμένει μεν στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ωστόσο με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίζει τις κοινοβουλευτικές επιταγές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και η ετυμηγορία της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ εάν μείνει με πέντε βουλευτές. Σε περίπτωση που ο κ. Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα του, πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ και στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

επιστροφή στην κορυφή